Inici Selecció de productes gastronòmics Restaurants recomanats Esdeveniments gastronòmics Receptes Dotze mesos, dotze menús Pedres de Girona
Index restaurants recomanats

EL LLOC
La Riera de Sant Martí Vell està situada a 1 km del poble de Sant Martí Vell, al peu de la carretera que condueix de Bordils a Corçà i passa també pels pobles de Madremanya i Monells. Tots pobles antics i preciosos que s'enlairen enmig de boscos de pins i alzines i camps de conreu.

El restaurant és una casa de pedra del segle XVIII, restaurada per Adolfo Estrada el mínim imprescindible per a adaptarla al seu nou ús sense que perdi la seva identitat, amb respecte als materials i bellesa originals. L'edifici alberga el restaurant, el seu saló d'entrada i dos menjadors amb volta.

PRESENTACIÓ
L'any 1979, la Casiana Ahumada, arribada des de l'Argentina l'any 73, s'havia afincat al poble de Sant Martí Vell, al peu de Les Gavarres, al llindar del Gironès amb el Baix Empordà.
Juntament amb Fernando Guereta i Paco Rebés, marxants d'art introduïts al món de la gastronomia, inicià l'aventura d'obrir un restaurant a les afores del poble, que no va trigar en rebre una molt bona acollida.
El primer xef, André Délécroix, nascut a Lille, va marcar la tendència de la primera etapa. Anys després, dirigint ja en solitari el restaurant, la Casiana començà a incorporar joves cuiners formats a Girona que varen fer evolucionar la cuina en una direcció més arrelada als productes de la terra i als plats tradicionals de la zona. L'actual Cap de Cuina, Jimena Pérez Apellániz aporta la seva creativitat a tots aquests elements.

L'ENTORN
Des del menjador principal es pot accedir a una terrassa vorejada d'heures i presidida per un inmens til·ler, a l'ombra del qual tenen lloc les més entranyables tertúlies d'amics. Una segona terrassa ens condueix al nou espai anomenat "Els Til·lers", una construcció vidriada en mig dels jardins, on els clients poden realizar les seves cel·lebracions en un entorn màgic i extraordinàriament acollidor.Dades del restaurant

Carretera Madremanya, km 4
17462 Sant Martí Vell
Telèfon 972 49 02 11

web www.restaurantlariera.com
e-mail info@restaurantlariera.com

[Veure mapa]


  • Imatges del restaurant

  • Jardins i espai "Els Til·lers"

  • La cuina i els plats

  • El restaurant a l'Aula Gastronòmica


  • Festes i esdeveniments a Girona

  • Itineraris turístics a Girona


  • [Més imatges]------ Back - Index

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés