La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Durant la celebració de la Festa Major de Sant Daniel, el diumenge 3 de setembre 2017, l'acte que donar el tret de sortida a l'esdeveniment va ser el repic de campanes des del campanar del Monestir de Sant Daniel.
Les dues campanes estan situades al cimbori, que actua com a campanar; van ser foses passada la Guerra Civil a la foneria Barberí d’Olot.

Acte de benedicció de les campanes de l'església del monestir de Sant Daniel. Ballada de sardanes. 31 d'agost 1947

(Ampliar) - Acte de benedicció de les campanes de l'església del monestir de Sant Daniel. Ballada de sardanes. 31 d'agost 1947. Fotografia: Martí Massafont. CRDI - Ajuntament de Girona.

La campana Ramona. Anomenada Ramona Elvira Beneta, va ser fosa l'any 1947 a la foneria Barberí d'Olot. Amb una boca de 46 cm i una alçada de 37, pesa una 80 kgs. Actualment s'utilitza per a repics i tocs litúrgics. S'acciona amb un jou metàl·lic per vogar i un motor elèctric continu. Emet una nota Sol 4 augmentat.
Porta amb relleu les imatges del Sagrat Cor de Jesús, Sant Daniel i una creu, i el text "Ramona Elvira Benita | Parroquia de San Daniel 31 de agosto de 1947 | Padrinos: Eduardo y Carmen Puig Pujol, con su limosna y la de los fieles y contribuyentes de esta parroquia ha sido costeada | Bendita por el Exmo. y Rdmo. Dr. D. José Cartaña, obispo de esta diócesis | Rdo. Juan Canadell Quera, curaparroco. Mateo Bordas, Alcalde | Barberí fundidor Olot". (Informació i dades facilitades per Blai Ciurana i Abellí).

La campana Lluïsa durant el repic de Festa Major

(Ampliar) - La campana Lluïsa durant el repic de Festa Major.

La campana Lluïsa. Anomenada Lluïsa, Maria del Carme Daniela, va ser fosa l'any 1947 a la foneria Barberí d'Olot. Amb una boca de 60 cm i una alçada de 45, pesa una 150 kgs. Actualment s'utilitza per a repics i tocs litúrgics. S'acciona amb un jou metàl·lic per vogar i un motor elèctric continu. Emet una nota Re 4.
Porta amb relleu les imatges de la Mare de Déu del Carme, Sant Daniel i una creu, i el text "Luisa Maria del Carmen Daniela | Bendecida por el Exmo. y Rdmo. Dr. D. José Cartaña, obispo de esta diócesis | Padrinos: Exmo. Sr. D. Luis Mazo Mendo gobernador civil de Gerona y su esposa Exma. Da Carmen Franco de Mazo, y prestigiosos contribuyentes, ha sido custodiada | Parroquia de San Daniel 31 agosto 1947 | Rdo. Juan Canadell Quera, curaparroco. Mateo Bordas, Alcalde | Barberí fundidor Olot".
(Informació i dades facilitades per Blai Ciurana i Abellí).

Repic de Festa Major. 3 de setembre 2017

(Ampliar) - Repic de Festa Major. 3 de setembre 2017.


El monestir de Sant Daniel. Articles històrics i reportatges fotogràfics del monestir de la Vall.


[Més imatges]------ Back-Index-Next

La campana Lluïsa durant el repic de Festa Major

(Ampliar) - La campana Lluïsa durant el repic de Festa Major.

Interior del campanar del monestir durant el repic de Festa Major

(Ampliar) - Interior del campanar del monestir durant el repic de Festa Major.

La campana Lluïsa durant el repic de Festa Major

(Ampliar) - La campana Lluïsa durant el repic de Festa Major.

Blai Ciurana i la campana Ramona durant el repic de Festa Major

(Ampliar) - Blai Ciurana i la campana Ramona durant el repic de Festa Major.

Posició actual de les campanes

Posició actual de les campanes. Informació gentilesa de Blai Ciurana.

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés