Girona i França
Entre la Guerra i la Pau 1659-1939
Exposició temporal a les Sales d'Exposicions del Museu d'Història de la Ciutat, Placeta de l'Institut Vell, 1.

Del 02/04/2009 al 27/09/2009

Una nova mirada sobre la Guerra del Francès 1808-1814 en el marc de la celebració del seu bicentenari, coincidint amb el segon setge.

Aquesta exposició té en compte aspectes molt diversos de la Girona i de l'Europa de l'època i, sobretot, parla de tots aquells gironins i gironines que van viure aquells conflictes i no només d'uns quants personatges. Es descriuen els setges (1808-1809) i, en general, el cicle bèl·lic de 1792 a 1823, en el context de les relacions de tota mena de Girona amb França al llarg dels segles XVIII i XIX, i especialment amb el Sud i la Catalunya Nord. A la vegada també vol mostrar la ciutat com a paradigma dels processos històrics que es van desenvolupar a escala europea. I oferir els materials per a poder reflexionar sobre la guerra i la pau, en la història i la cultura contemporànies. Exposició d'entrada lliure comissariada per Genís Barnosell, professor d'Història Contemporània de la UdG, i organitzada per l'Ajuntament de Girona.



Per saber-ne més:

  • www.ajuntament.gi/museuciutat. Web del Museu d'Història de la Ciutat, amb més informació, horaris, activitats complementàries, material didàctic, etc.

  • genisbarnosell02.wordpress.com. Blog de Genís Barnossell, comissari de l'exposició.




  • "Sometent. Episodi de la Guerra del Francès 1809". Fragment de pintura de Ramon Martí Alsina, 1866



    Back-Index-Next