L’interès del restaurant La Calèndula rau en la incorporació habitual de les flors a la cuina, elements que “desperten moltes emocions i mentre les menges, enriqueixes aquestes sensacions, i et transporten a paisatges”, com diu la xef Iolanda Bustos.
Aquests elements, les flors, fan que sovint es confongui l’especialització del restaurant La Calèndula, atribuint-li, erròniament, una cuina exclusivament vegetariana. S’hi cuinen carns i peixos, harmonitzant-los amb elements florals dels que s’aprofiten tant les seves característiques gustatives o texturals, com també, des d’un punt de vista ornamental, el seu cromatisme, afegint així al plat una gamma de propietats fruit del coneixement de la xef en aquesta temàtica; la Iolanda és la responsable de la recollida i la selecció de les flors que incorporarà en els seus plats, d’una exquisida elaboració i presentació.
Un àpat en aquest restaurant, sobretot guiats per la Iolanda i en Jacint, constitueix una experiència gastronòmica inoblidable.