La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Un miler de persones es van concentrar el dilluns 10 de desembre a la tarda a la plaça del Vi de Girona per defensar el model d'immersió lingüística a l'escola catalana i expressar el rebuig a la reforma impulsada pel ministre d'Educació, José Ignacio Wert. Ho van fer responent a la crida de la coordinadora d'entitats Somescola.cat, sota el lema "Per un país de tots, l´escola en català".

Concentració per l'escola en català a la plaça del Vi

El president d'Òmnium Cultural del Gironès, David Martí va llegir-ne el manifest. Entre els assistents hi havia persones de totes les edats, famílies i representants del sector educatiu i cultural, però també de les forces polítiques a Girona, com ara el seu alcalde, Carles Puigdemont, el primer secretari del PSC a les comarques gironines, Juli Fernández, i el diputat d'ERC i alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, entre d'altres. L'acte va finalitzar amb el cant d'Els Segadors.

Concentració per l'escola en català a la plaça del Vi

Somescola.cat denuncia que el Ministeri pretén equiparar el català al nivell de tercera llengua estrangera, alhora que alerta de la fractura social i el retrocés que suposarà segregar els alumnes en funció de la llengua. També reivindiquen el model d'èxit que ha demostrat l´escola catalana en els seus 35 anys de funcionament.
El president d'Òmnium Cultural del Gironès, David Martí durant la lectura del manifestCartell de Somescola.cat

[Més imatges]-------Back-Index-Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés