La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartatsSíntesi:

Datat del segle XII, el carrer i l'arc de Transfiguera, al Barri Vell de Girona, situat al peu del campanar de la basílica de Sant Feliu, comunica el carrer del Portal de la Barca amb el carrer del Pou Rodó. L'element més icònic de l'indret és un arc de factura medieval amb una finestra romànica geminada amb capitell esculturat, a la casa al damunt. Al costat del carrer del Portal de la Barca es sobreposa un arc més ampli sobre el mig punt que ha perdut part de les dovelles. La volta és irregular i acaba amb un arc de mig punt amb una llum molt més gran.
Anomenat segons les diverses fonts com Transfiguera, Trasfiguera o Transfigueres, el nom li ve, segons Jaume Fabre, de l'existència al nord-est del temple de Sant Feliu, de l'habitatge de Can Figuera. La perspectiva pintoresca de l'indret ha atret nombrosos pintors i fotògrafs que s'han sentit captats per la Girona monumental.


L'arc de Transfiguera

[Informació]

[Més imatges]

Informació-Index-Més imatges

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés