La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Web de l'Ajuntament de Girona

Web de Turisme de l'Ajuntament de Girona

Girona in

Anar


Inauguració de Girona Temps de Flors.
- Dissabte 11 de maig 2013
El dissabte del primer cap de setmana va tenir lloc a la plaça de la Catedral la inaguració oficial de l'esdeveniment. L'acte va comptar amb l'actuació de la colla castellera Marrecs de Salt. 79 fotografies.

Inauguració de Girona Temps de Flors

Anar

Galeria 1: La Torre Gironella.
Instal·lacions i decoracions florals als soterrians i exteriors de la Torre Gironella, i Jardins dels Alemanys. 53 fotografies.

La Torre Gironella

Anar

Galeria 2: Els claustres de la Catedral.
Ornamentació basada en el "Claustre musical" explicat per Carles Vivó al seu llibre "Llegendes de Girona". 34 fotografies.

Els claustres de la Catedral

Anar

Galeria 3: Els Banys Àrabs.
De l'Apodyterium o vestidor al Furnus, i la cúpula del vestidor, tot el monument romànic ornamentat amb decoracions florals. 42 fotografies.

Els Banys Àrabs

Anar

Galeria 4: Les Sarraïnes.
L'antic edifici de "Les Sarraïnes" presenta dos entorns ben diferenciats; a la planta baixa, ornamentacions florals de les dependències de l'edifici, amb dominants blanques, i al primer pis, exhibeix una mostra d'ikebana i decoració floral oriental. 37 fotografies.

Les Sarraïnes

Anar

Galeria 5: Església de Sant Lluc - Castrum dels Manaies.
L'església de Sant Lluc esdevé cada any un dels indrets de visita imprescindible, tant pel seu entorn, com Castrum dels Manaies de Girona, com per exhibir-hi les flors i plantes que participen als concursos que es convoquen. 19 fotografies.

Església de Sant Lluc - Castrum dels Manaies

Anar

Galeria 6: Els Jardins del Doctor Figueras.
Jardí urbà situat darrera els absis de Sant Pere de Galligants a l'inici del camí de la Vall de Sant Daniel, afegeix a les ornamentacions florals les panoràmiques sobre els principals monuments de la ciutat. 32 fotografies.

Els Jardins del Doctor Figueras

Anar

Galeria 7: L'església de Santa Llúcia.
A redós de l'antiga muralla de la ciutat i al costat dels Jardins de John Lennon, l'església amb les seves parets nues subratlla la ornamentació floral de l'indret. 16 fotografies.

L'església de Santa Llúcia

Anar

Galeria 8: El pont de les Peixateries Velles.
Pont construït per la companyia Eiffel, la ornamentació floral l'ha convertit en un immens vitrall a través del qual es pot contemplar la imatge més típica de Girona: les cases de l'Onyar. 27 fotografies.

El pont de les Peixateries Velles

Anar

Galeria 9: Casa de Lleó Avinay.
L'anomenada Casa de Lleó Avinay, situada a la part més alta del carrer de Sant Llorenç, pertanyia en el moment de l'expulsió dels jueus el 1492 a aquest rector de l'Aljama gironina. 27 fotografies.

Casa de Lleó Avinay

Anar

Galeria 10: Centre Bonastruc ça Porta.
Exposició "Patchwork i flors, una conjunció fascinant!", de les alumnes de l'escola Gironaartquilt i el muntage floral de la Section fleuriste lycèe professionnel EREA, Joan Miró de Perpinyà. 31 fotografies.

Centre Bonastruc ça Porta

Anar

Galeria 11: El Mirador dels Maristes.
Rep aquest nom pel col·legi religiós que hi havia en aquest indret i que abans de l'arranjament de l'any 2010 era un solar abandonat des de feia més de 30 anys. 15 fotografies.

El Mirador dels Maristes

Anar

Galeria 12: La Plaça dels Jurats.
L'espectacular muntatge de la plaça dels Jurats, amb imatges del resultat de l'incendi que va patir dies abans de la inaguració de Temps de Flors i de la reconversió final. 27 fotografies.

La Plaça dels Jurats

Anar

Galeria 13: L'església de Sant Feliu.
Reportatge de les ornamentacions florals de l'església, de les escalinates nord i oest, i de la placeta de Sant Feliu. 56 fotografies.

L'església de Sant Feliu

Anar

Galeria 14: Sant Pere de Galligants.
Reportatge de les ornamentacions florals del claustre romànic de l'església, dels absis i els muntatges de la llera del riu Galligants. 21 fotografies.

Sant Pere de Galligants

Anar

Galeria 15: Museu d'Història de la Ciutat.
El Museu d'Història de la Ciutat participa a Temps de Flors amb l'ornamentació de diversos indrets de les seves dependències: l'entrada i l'assecador, la carbonera, la cisterna i la terrassa. 27 fotografies.

Museu d'Història de la Ciutat. L'assecador

Anar

Galeria 16: El Portal de Sant Cristòfol.
La decoració d'aquesta part de l'antiga muralla de la ciutat, gira enguany en torn de les tradicions de les rogatives de pluja en èpoques passades, simbolitzades pels paraigües i botes d'aigua penjades als murs. 23 fotografies.

El Portal de Sant Cristòfol

Anar

Galeria 17: Plaça de Santa Susanna.
En ple barri del Mercadal, a la plaça de Santa Susanna, dues ornamentacions ben diferents: un muntatge de l'artista Pep Admetlla i una instal·lació dels alumnes de l'escola Eiximenis. 18 fotografies.

Plaça de Santa Susanna

Anar

Galeria 18: Voltants de la Catedral.
Indrets i patis al voltant de la seu gironina: jardí dels Museu d'Art, Jardí de la Francesa, Casa de l'Ardiaca i plaça dels Apòstols. 32 fotografies.

Els absis de la catedral des dels Jardins de la Francesa

Anar

Galeria 19: El carrer de la Força i els patis.
Ornamentacions del carrer de la Força i dels patis de les cases d'aquesta via: Casa Sambola-Pla Dalmau, Foix-Boschmonar, Pati del Rabí, Casal del Perruquer, etc. 60 fotografies.

El carrer de la Força i els patis

Anar

Galeria 20: Els palaus del carrer dels Ciutadans.
Ornamentacions florals al pati de la Casa Solterra, la Fontana d'Or i la Cambra de la Propietat Urbana. 34 fotografies.

La Fontana d'Or

Anar

Mapping a la plaça del Vi.
El dimecres 15 i el dissabte 18 de maig al vespre va tenir lloc, a la plaça del Vi, "Mapping: La plaça dels Museus", esdeveniment consistent en la projecció sobre la façana de l'Ajuntament d'imatges dels museus municipals. 49 fotografies.

Mapping a la plaça del Vi

Back
CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés