La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

En aquesta 60ena. edició de "Temps de Flors", els muntatges de la Torre Gironella són una reivindicació del retorn de Salvador Dalí a la cripta de Púbol per al retrobament amb la seva musa Gala, Ielena Dmítrievna Diàkonova.
L'espai està dividit en tres àrees: a l'entrada de la Torre s'hi recrea el casament de Dalí i Gala. A les dues zones restants, s'hi recrea un bosc de la Sibèria natal de Gala, i una representació dels mítics elefants de Púbol. Completa la instal·lació una pluja d'orquídees a la Cisterna.

Les mans de Gala i Dalí, enllaçades, a la instal·lació
(Ampliar) - Les mans de Gala i Dalí, enllaçades, a la instal·lació

Les restes de Salvador Dalí (1904-1989) reposen a la cripta de Figueres; tot i tenir prevista una tomba al costat de la seva esposa Gala a Púbol, al municipi de La Pera. El canvi va ser a causa de la manifestació que en el seu moment va fer el aleshores alcalde de Figueres Marià Llorca, de què la seva darrera voluntat comunicada de paraula, pocs moments abans de morir, era de ser enterrat a Figueres.

Foto de casament de Gala i Dalí
(Ampliar) - Foto de casament de Gala i Dalí, octubre de 1933. L'àpat nupcial el varen celebrar al Restaurant La Barca, de Girona, actual Asador Can Manolo. Autor Meliton Casals. Gentilesa del restaurant.

La infància de Gala a Sibèria. El projecte de Michaela Schmidt, Xavier Lloveras, Pia Crozet i Pau Bosch, representa un camí al mig del bosc, amb pins i flors blanques que signifiquen la neu: l'origen, la infància i el camí de la vida de Gala.

El casament als Àngels. Aquest espai inclou uns bancs del Santuari de la Mare de Déu dels Àngels i imatges de l'ermita de les Gavarres. Instal·ació creada per Raquel Domínguez, Teresa Gibert i Pau Bosch.

La llàgrima de l'elefant. Representa el retrobament de Salvador Dalí amb la seva musa Gala a la cripta de Púbol, amb un elefant com el del castell amb les cames allargades. Els autors del projecte són Rosa Ferrer, Mamèn Alcazar, Gerard Rigau, Lola Sandoval, Pia Crozet i Gemma Sardà.

Pluja d'orquídees. Instal·lació a l'espai La Cisterna de la Torre Girona, consistent en una cortina amb diverses teles, amb butxaques d'on emergeixen les orquídees. El projecte i la realització ha anat a càrrec de Michaela Schmidt i Antoni Amorós Prat.

Gala, nena, als boscos de Sibèria
(Ampliar) - Gala, nena, als boscos de Kazan, Rússia
Retrat de Salvador Dalí
Retrat de Salvador Dalí a la dècada dels 60. Roger Higgins. Viquipèdia.
Retrat de Gala per Salvador Dalí
"Galarina", 1944. Retrat de Gala, per Salvador Dalí. Viquipèdia.
Elefant dalinià a la Torre Gironella
(Ampliar) - Elefant dalinià a la Torre Gironella, basat en els existents al castell de Púbol. Element central de l'espai "La llàgrima de l'elefant".

  • La Torre Gironella. Reportatges fotogràfics dels diversos espais de la Torre.

  • Història de la Torre Gironella. Article històric i documentació gràfica de l'evolució de la defensa de Girona al llarg dels segles.

  • El Santuari de la Mare de Déu dels Àngels. Article històric i reportatges fotogràfics de la capella de les Gavarres on es varen casar Gala i Dalí.


  • [Més imatges]--- Back-Index-Next

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés