La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Aquest pont de vianants sobre el Galligants, que mena a la font d'en Pericot, n'ha adoptat el nom, igual que el que trobem curs avall, l'anomenat pont de la font dels Bisbe. El podem trobar referenciat indistintament com pont d'en Pericot o pont de la font d'en Pericot.
Construït el segle XIX en substitució d'unes antigues palanques, és d'arc rebaixat de pedra picada, formant una estructura antiga, amb baranes d'obra sense remolinar, de construcció actual i amb un terra de formigó. S'hi accedeix des del camí de Sant Daniel baixant deu graons de pedra de Girona.

Vista actual del pont d'en Pericot
(Ampliar) - Vista actual del pont d'en Pericot.

L'indret on es troba la font del mateix nom va ser conegut fins el segle XVIII amb el nom de Font Romana. El 1730 Francesc Vives va vendre els terrenys de la font al monestir, i el 1738 es va construir una casa, a prop de la font, que uns quants anys més tard va ser llogada a Domingo Pericot.
Aquesta família emprava les aigües de la font per regar les terres del voltant; amb el temps aquest paratge i la font va acabar anomenant-se d'en Pericot.

Vista actual del pont d'en Pericot
(Ampliar) - Vista actual del pont d'en Pericot.

La Mare de Déu jacent, que en la diada del 15 d'agost, dia de l’Assumpció, es col·locava en un túmul o llit enlairat en el creuer de la Catedral, portava una corona d'or i pedreria on brillava el famós diamant de la serp de la font d'en Pericot. La llegenda de l'existència del monstre recula als temps quan d'aquesta font no en rajava aigua, sinó oli i del més fi. Però també deien que ningú no gosava anar a cercar-ne per por a una espaordidora serp, gelós guardià de la font prodigiosa.
(La llegenda de la serp de la font d'en Pericot).

El Galligants sota el pont d'en Pericot
(Ampliar) - El Galligants sota el pont d'en Pericot
Vista actual del pont d'en Pericot
(Ampliar) - Vista actual del pont d'en Pericot.


Back - Index

El pont de la Font d'en Pericot, sobre el riu Galligants, a l'altura del Monestir de Sant Daniel. Al fons, la muntanya de Montjuïc. 1905-1911
(Ampliar) - El pont de la Font d'en Pericot, sobre el riu Galligants, a l'altura del Monestir de Sant Daniel. Al fons, la muntanya de Montjuïc. 1905-1911. Autor desconegut. CRDI - Ajuntament de Girona. Cal observar que el Galligants encara no havia estat canalitzat i passava a tocar el monestir de Sant Daniel.
El pont de la Font d'en Pericot a sobre del Galligants, al barri de Sant Daniel. A la dreta, el mur del convent de Sant Daniel. 1906-1918
(Ampliar) - El pont de la Font d'en Pericot a sobre del Galligants, al barri de Sant Daniel. A la dreta, el mur del convent de Sant Daniel. 1906-1918. Autor desconegut. CRDI - Ajuntament de Girona.
Dones rentant la bugada a les ribes del riu Galligants, a l'altura del pont de la font d'en Pericot. A la dreta, el monestir de Sant Daniel. 20/02/1921
(Ampliar) - Dones rentant la bugada a les ribes del riu Galligants, a l'altura del pont de la font d'en Pericot. A la dreta, el monestir de Sant Daniel. 20/02/1921. Carles Batlle Ensesa. CRDI - Ajuntament de Girona.
Vista actual del pont d'en Pericot
(Ampliar) - Vista actual del pont d'en Pericot.

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés