La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El 28 de febrer de 2012 s'obria oficialment el Parc de Domeny de Girona, amb la participació de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i alumnes de les escoles de Domeny, Taialà i l'Escola Nova, veïns i entitats de la zona. L'espai verd i lúdic compta amb tota una sèrie d'equipaments i jocs nous com un skatepark, rocòdroms, pistes de bàsquet, petanca, tennis de taula, zones de pícnic, tirolines, jocs infantils, carrils bici, fonts d'aigua i circuit de fúting amb elements de gimnàstica, formant un itinerari de salut.

Un dels rocòdroms del Parc de Domeny

(Ampliar) - Un dels rocòdroms del Parc de Domeny.

El Pla de Baix de Domeny, situat en l'extrem nord-oest del municipi de Girona entre la carretera de Sant Gregori i el carrer Roberto Bolaño, té una superfície de 252.724,65 metres quadrats. Les obres d'urbanització es varen iniciar el 14 gener 2009. A l'espai s'hi varen plantar més de 2.000 arbres de diferents varietats adaptades a la climatologia de Girona i que requereixen poca aigua.

El Parc de Domeny

(Ampliar) - El Parc de Domeny.

Les diferents espècies es varen distribuir per tal de donar personalitat a cada una de les diferents zones. També hi ha tota una plantació de més de 6.000 unitats de planta arbustiva on es varen escollir espècies també amb criteris de sostenibilitat, tenint però sempre en compte l'objectiu d'un resultat estètic i integrat a l'entorn.
La urbanització de la zona va preservar una franja agrícola, la cessió d'una reserva d'espai lliure públic, i l'obtenció d'un terreny al costat de l'església destinada a equipaments públics en l'extrem est del sector.

El Parc de Domeny

(Ampliar) - El Parc de Domeny.


Observacions naturalistes. 20/11/2020

(Ampliar) - Observacions naturalistes. 20/11/2020.

Instal·lacions esportives al Parc de Domeny

(Ampliar) - Instal·lacions esportives i lúdiques al Parc de Domeny.

Instal·lacions esportives al Parc de Domeny

(Ampliar) - Instal·lacions esportives i lúdiques al Parc de Domeny.


Localització 41º 59' 23" N
2º 47' 59" E

[Més imatges]------ Back-Index-Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés