La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Desfilada cap a la plaça del Vi

Les activitats amb motiu de la presentació de regiment de Sant Narcís, i la benedicció i jura de bandera, han continuat, seguint la mateixa formació de la desfilada anterior, cap a la la plaça del Vi per trobar la resta de l’Exèrcit de Catalunya, amb un recorregut per la Pujada de Sant Feliu, Ballesteries, Cort-Reial, Argenteria, Rambla i Pujada del Pont de Pedra.

Arribada a la plaça del Vi
(Ampliar) - Arribada a la plaça del Vi.

Arribats a la Pujada del Pont de Pedra, l’Alta Oficialitat va abandonar la formació i s’hi estacionà per entrar a la la plaça del Vi posteriorment a l'entrada del regiment de Sant Narcís, el que amb l’acostumada marcialitat, entrà solemnement a la plaça. Encapçalava la formació el Banderer, seguit per l’Auditor amb la bandera dins la font ricament ornada, seguits del tabaler, el sergent i la tropa. El regiment de Sant Narcís es va situar davant l’Ajuntament.

Un cop el regiment de Sant Narcís estacionat davant l’Ajuntament a la plaça del Vi, l’Alta Oficialitat entrà a la plaça. El Tinent de Colors de Diputació ordenà: Presenteu armes! a tot l’Exèrcit de Catalunya per a l’entrada de l’Alta Oficialitat, que es dirigí al lloc d'Autoritats. Situada aquesta, el Coronel ordenà: Armes a terra! a tot l’Exèrcit de Catalunya. L’alcalde de Girona va adreçar unes breus paraules de benvinguda i presentació.

Desfilada pel carrer Ballesteries
(Ampliar) - Desfilada pel carrer Ballesteries.
  • Girona durant la Guerra de Successió (1705-1714). Article històric de la situació i esdeveniments a Girona durant aquest període.

  • Presentació de la novel·la "Victus". Reportatge i article de la presentació de l'obra d'Albert Sánchez Piñol a la Casa de Cultura de Girona.  • [Més imatges]-------------Back - Index - Next    Fuseller del regiment de Sant Narcís. Dibuix de Francesc Riart. Imatge de "Miquelets De Girona - Regiment De Sant Narcís"

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés