La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dissabte 12 d'octubre 2013 va tenir lloc a Llagostera la 11ena. edició de la Fira del Bolet, que donava el tret de sortida a les jornades gastronòmiques de La Cuina del Bolet.

L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, obrint la Fira
(Ampliar) - L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, obrint la Fira.

La Fira es va desenvolupar pels carrers i places de la zona antiga del poble, i va comptar amb parades de bolets, i també d'altres productes gastronòmics com formatges, embotits, olives... i parades d'artesans que confeccionaven els seus productes davant el públic: cistelleria, talla de fusta, bijuteria, teixit amb telers, etc. i una trobada de puntaires.
La mainada va gaudir d'un espai especialment dedicat amb activitats i jocs, ponis, i petits i grans varen poder contemplar una exhibició de falcons i aus rapinyaires a la plaça del Castell.

Presentació de la 11a. Fira del Bolet de Llagostera
(Ampliar) - Presentació de la 11a. Fira del Bolet de Llagostera.

El tret de sortida l'ha donat l'alcalde de la població, Fermí Santamaria, a la plaça del Castell, davant l'edifici de l'Ajuntament, on s'hi exhibia una exposició de bolets naturals. Durant el matí, una cercavila dels Timbalers i Grallers de la Colla Gegantera Llagostera ha recorregut els carrers i places on es desenvolupava la Fira.
A diversos indrets i locals, des de primera hora del matí, s'han començat a cuinar bolets o receptes basades amb aquestes, per oferir-los com a esmorzar de forquilla, o dinar, el que omplia d'aromes de cuina tradicional els carrers de Llagostera.

Parada d'oficis artesanals: el cisteller
(Ampliar) - Parada d'oficis artesanals: el cisteller.

Exhibició de falcons i aus rapinyaires

Parada de bolets sota el campanar

Inici de la Fira a càrrec de l'alcalde de Llagostera

  • Llagostera. Articles i reportatges fotogràfics sobre el municipi: edificis, història, museus, monuments, etc.

  • Presentació de la Fira a Girona. Article i reportatge fotogràfic de la presentació al Pont de Pedra de Girona.

  • [Més imatges]-------------Back - Index - Next

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés