La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El divendres 8 de març de 2019 es va commemorar el Dia Internacional de la Dona, dia de vaga, amb una manifestació al matí, i una altra massiva a la tarda, en la que varen participar 10.000 persones segons la Policia Municipal, paral·lela a una concentració a la plaça de l'U d'octubre de 2017, actes en resposta a la crida de la Coordinadora de Feminismes Anticapitalista i la Plataforma Feminista Gironina, respectivament.
La manifestació de la tarda va anar precedida d'una concentració prèvia a la plaça de la Independència, des d'on va seguir cap a la Gran Via de Jaume I. Abans, però, es va fer una parada davant dels jutjats per protestar per sentències com les de 'La Manada'. Des de Jaume I, la protesta va passar per davant la seu de la Generalitat i va acabar a la plaça del Lleó.

Performance a la plaça de la Independència

(Ampliar) - Performance a la plaça de la Independència.

A la plaça de l'U d'octubre de 2017, representants de partis polítics, sindicats i col·lectius socials i culturals, varen escenificar una performance on llegien pancartes al·lusives a la commemoració i a les reivindicacions feministes, unes castelleres dels Marrecs de Salt van fer un pilar, van cantar el grup musical Les Anxovetes, es va llegir una poesia i hi va haver actuacions musicals de les raperes Skata 23, Mc Sylvia, Alba MsDeathX.

Performance a la plaça de l'U d'octubre de 2017

(Ampliar) - Performance a la plaça de l'U d'octubre de 2017.

Actuació de Les Anxovetes a la plaça de l'U d'octubre de 2017

(Ampliar) - Actuació de Les Anxovetes a la plaça de l'U d'octubre de 2017.


Plaça de la Independència

(Ampliar) - Plaça de la Independència.

El pilar dels Marrecs de Salt, carregat per castelleres

(Ampliar) - El pilar dels Marrecs de Salt, carregat per castelleres.

Performance a la plaça de la Independència

(Ampliar) - Performance a la plaça de la Independència.


[Més imatges]-------------Back-Index-Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés