La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartatsSíntesi:

El pont va ser construït l'any 1357 i unia Girona amb la vila de Santa Eugènia. El 1968, les obres de desviació i canalització del riu Güell van causar que el pont es desmuntés, amb la intenció de reconstruir-lo en un altre lloc.
A finals de la dàcada dels setanta, els veïns del barri de Santa Eugènia, municipi ja annexat al de Girona, en van demanar la recuperació. L'any 1981 l'Ajuntament de Girona assumia per primer cop el compromís de recuperar el pont, i es va aprovar per unanimitat dels grups municipals al ple de la corporació gironina del 14 de setembre de 2010. El 28 de març de 2018 es va iniciar la reconstrucció dels dos arcs laterals, fets amb estreps de formigó, així com la utilització del centenar de dovelles del segle XIV conservades, i la paret de rierencs amb maçoneria tradicional. Es va fer visita final d’obres el mateix dia del 2019, i es va obrir al públic el dia següent.


Procés de reconstrucció del pont del Dimoni de Santa Eugènia de Ter

[Informació]

[Més imatges]

Informació-Index-Més imatges

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés