La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartatsSíntesi:

Situada al Barri Velí, és la cruïlla d'uns quants carrers: hi conflueixen el carrer Ciutadans, el carrer del Sac, la pujada de Sant Domènec, el carrer d'en Bonaventura Carreras i Peralta, i el carrer de la Cort Reial. En els segles IX i X, al lloc on hi ha la plaça de l'Oli només hi havia la llera del riu Onyar que hi formava un meandre, forçat a decantar-se a l'oest cap els Quatre Cantons i les Ballesteries (J. Marquès).
L'indret començà a edificar-se a partir del segle XII , si bé no va ser fins al segle següent quan prengué una personalitat definida. L'any 1284 la documentació municipal s'hi refereix com a "plaça dels cavallers", per la procedència social dels seus estadants. El nom arrelà un bon temps, atès que apareix també el 1418 quan s'assenyala el recorregut d'una processó i també el 1552. Paral·lelament el nom de la plaça de l'Oli començà també a documentar-se . El nom de plaça de l'Oli l'any 1410 era compartit amb el de plaça dels Cavallers i amb el de "Sabateria Vella".


La plaça de l'Oli

[Informació]

[Més imatges]

Informació-Index-Més imatges

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés