La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartatsSíntesi:

La plaça del general Marvà es troba al límit del Barri Vell, l'antic espai tancat per les muralles, a tocar el Jardí de la Infància, i compta amb dos accessos a la plaça Catalunya, dos petits carrerons, el carrer de Troia i el de Banyoles. És una plaça quadrangular oberta per una banda i tancada als altres tres costats per blocs de dos a quatre pisos d'alçària i per un edifici d'aparcaments que s'enfila cap a la plaça de Jacint Verdaguer i Santaló.
Aquest indret era ocupat des de l'edat mitjana per una placeta que restava reclosa pel recinte emmurallat. A la darreria del segle XIV es començà a construir el tram de muralla que finalment arribà al portal del Carme, situat on actualment es troba la plaça del general Marvà. Aquest portal era proper a una torre, i a pocs metres de l'anomenat portal d'en Banyoles, ran del carrer del mateix nom, tal com es remarca a la documentació del segle XV.


La plaça del general Marvà

[Informació]

[Més imatges]

Informació-Index-Més imatges

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés