La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartatsSíntesi:

El dimecres 6 de desembre 2017, dia en el que oficialment se celebra la proclamació de la Constitució espanyola, la plaça de la Constitució de Girona es va convertir, de moment de forma simbòlica, en la nova plaça de l'1 d'octubre. Unes 200 persones, convocades pel CDR i la plataforma "Girona Vota", van organitzar un acte per empaperar la plaça i batejar-la com a 1 d'octubre.
El cartells van combinar-se amb algunes peces de ganxet que encara quedaven a la plaça de l'acte reivindicatiu "Teixint llibertats" que es va fer el dissabte 2 de desembre al mateix indret per reclamar la llibertat dels presos polítics. Després de l'encartellada, va tenir lloc un vermut solidari.
En el ple de l'Ajuntament de Girona de l'11 de desembre, es va aprovar el canvi de nom amb els vots de CiU, ERC-MES i CUP, amb el suport del PSC.Canvi de nom de la plaça Constitució per plaça de l'1 d'octubre

[Informació]

[Més imatges]

Informació-Index-Més imatges

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés