Amanida tèbia de lluç i rap a la vinagreta de tàperes amb cruixent de carxofa
Ingredients per 4 persones
--------
- 400 gms de mongeta verda perona
--------
- 200 gms de lluç
--------
- 200 gms de rap
--------
- 2 carxofes
--------
- 50 gms de tàperes
--------
- 150 g. de brècol
--------
- 1/4 de litre d'oli d'oliva
--------
- Vinagre
--------
- Mostassa
--------
- Sal
--------
- Pernil salat
Elaboració
Tallem la mongeta verda ben fina, la bullim amb aigua i sal, deixant-la "al dente". La saltegem juntament amb el pernil i la reservem.
Coem el lluç i el rap en una paella amb poc oli. Seguidament, en fem diversos talls. També ho reservem.
Laminem les carxofes molt fines, les enfarinem i les fregim en oli ben calent.
Quan estiguin ben rosses, les traiem, posant-les sobre un paper assecant.
Per la vinagreta
Posem les tàperes, l'oli, la sal, unes gotes de vinagre i una cullerada de les de cafè de mostassa a la batedora, i ho triturem.
Presentació del plat
Situem la mongeta al centre del plat donant-li forma cilíndrica, ajudant-nos d'un motlle, i al damunt hi posem el lluç i el rap que teniem tallat.
Ho coronem tot amb el cruixent de carxofa i ho amanim amb la vinagreta de tàperes.
|
|