Arròs mar i muntanya
Ingredients per a 4 persones
--------
- 500 gms d'arròs
--------
- Dues cebes
--------
- Un all
--------
- 2 pebrots verds
--------
- 1 pebrot vermell
--------
- 3 carxofes
--------
- 2 tomàquets
--------
- 1 copeta de vi negre i conyac
--------
- 4 tires tallades de costelló
--------
- 6 salsitxes
--------
- 1/2 conill tallat
--------
- 2 sepiones o calamars
--------
- 4 escamarlans
--------
- 150 gms de musclos i cloïsses
--------
- 4 llagostins
--------
- 100 gms de pèsols
Brou de carn
--------
- Aigua, carcasses de pollastre, una mica de verdura i -----------algun os de vedella
Brou de peix
--------
- Aigua, caps de peix, peixets de roca, caps de gamba o -----------llagostins
Per la picada
--------
- Fetge de conill, ametlles, avellanes, brou de carn i brou -----------de peix
Elaboració
Marcar la carn a la paella. Un cop marcada, afegir-hi el vi i el conyac. Quan hagi reduït, afegir-hi les sepiones o calamars, els muscos i cloïsses, i coure una mica. Retirar del foc i reservar.
En el mateix oli que hem fet la carn i el peix, fer-hi el sofregit amb totes les verdures, primer la ceba, i llavors anar tirant els ingredients següents, més o menys cada 2 minuts, amb el mateix ordre que estan posats.
Un cop tot sofregit, afegir-hi la carn i el marisc reservats, i coure-ho tot junt durant un minut. Afegir-hi l'arròs i sofregir-lo durant uns 4 o 5 minuts, així evitem que un cop fet es passi, o quedi pastat.
Un cop sofregit tot, afegir-hi el brou, primer una mica, i un cop se l'hagi begut, afegir-hi la resta, així fem que l'arròs agafi més gust.
|
|