La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartatsSíntesi:

Les Deveses d'en Bru antigament havien estat uns sorrals propers al riu, molt utilitzats pels habitants de Girona, Taialà i Domenys per fer-hi activitats recreatives com la pesca, el bany, berenades populars o fins i tot s'havien habilitat petits camps per jugar a futbol, coneguts com "Els camps d'en Sopa". Anys més tard, s'hi van portar a terme extraccions d'àrids que varen modificar completament el seu paisatge, eliminant la vegetació i, posteriorment, deixant-hi grans bassals i llacunes, algunes de les quals encara hi són presents de forma residual. Un cop acabada l'activitat extractiva, es varen restaurar les cotes originals en bona part, fins esdevenir una gran extensió de terreny obert proper al riu.
Aquest espai forma part de la Xarxa Natura 2000, en concret l'espai anomenat "Riberes del Baix Ter" és la xarxa d'espais naturals protegits europeus d'interès per a la conservació de la bio-diversitat.


L'itinerari de les Deveses del Ter. Ruta del mirador del riu

[Informació]

[Observacions naturalistes]

[Més imatges]

Informació-Index-Més imatges

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés