La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartatsSíntesi:

El carrer dels Banyoles comunica el carrer de les Beates amb la plaça de Catalunya. Fins al 1902, el carrer dels Banyoles s'acabava a la muralla de l'Areny, molt a prop del portal dels Albadiners, més conegut com a portal de l'Àngel, pel relleu escultòric que en decorava la llinda. El 1902 van desaparèixer muralla i portal, i els habitants del carrer dels Banyoles van veure's oberts a la Rambla Verdaguer i a la plaça de Catalunya a mitjans anys seixanta del segle XX.
El nom del carrer procedeix del cognom Banyoles arran del fet que aquesta família hi tingués el casal i propietats. El 1839 apareix escrit, excepcionalment, com a "Banolas". Un estudi municipal sobre la toponímia urbana datat el 1876 reconeixia com a més probable l'origen "Vinyoles", però proposava que s'oficialitzés com a Banyoles, obviant la història real dels seus habitatges.El carrer dels Banyoles

[Informació]

Informació-Index

El carrer dels Banyoles El carrer dels Banyoles El carrer dels Banyoles
El carrer dels Banyoles El carrer dels Banyoles El carrer dels Banyoles
CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice Creat: 05/04/2023