Veure'l-Back-Index

LA SITUACIÓ.

Ubicat dins la zona comercial de la ciutat, al carrer Nou, a pocs metres de les places de la Constitució i del Mercadal, on es troba el Museu del Cinema, el cafè Savoy es troba prop de les dues grans vies de lleure i comerç de Girona el carrer de Santa Clara i la Rambla de la Llibertat, escenari de les festes i els esdeveniments ciutadans, que condueixen cap al Barri Vell de la ciutat.

Amb aquesta darrera el comunica el Pont de Pedra, gran mirador de les cases de l'Onyar, perfilades sobre la façana de la Catedral i el campanar de Sant Fèlix, els dos referents de l'skyline gironí.

HISTÒRIA VIVA DE GIRONA.

Fundat a la dècada dels anys trenta del segle XX, va esdevenir el local de moda de la burgesia gironina. El fet que l'hotel Peninsular acollís esta-dants i visitants il·lustres de la ciutat, va propiciar que el Savoy augmentés la seva popularitat: l'equip d'actors de "Pandora i l'holandès errant", Mario Moreno "Cantinflas", els escriptors González Ruano, Josep Cruset o Josep Maria Gironella hi feien cap. Fins el seu tencament el 1972, hi havia les penyes del Savoy i va esdevenir un referent de trobada dels gironins. Les darreres remodelacions, finalitzades l'estiu del 2011, tot i incoporant elements actuals, han estat respectuoses amb el disseny i disposició originals.


  • Festes i esdeveniments a Girona

  • Itineraris turístics a Girona


  • © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés