Zoom
Imatge: "La gitana gerundense", de Joan Orihuel, Oli sobre tela, 1946. Museu d'Història de la Ciutat

Zoom----- Zoom
Imatge esquerra: donació de l'obra d'Orihuel. Museu d'Història de la Ciutat. Imatge dreta: Joan Orihuel

Més informació a: www.girona.cat/museuciutat

“La gitana gerundense”, de Joan Orihuel Bartra (Barcelona, 1907- Buenos Aires 1992)
1946. Oli sobre tela. MHCG 10650.

Fins el 7 de novembre 2010

El Museu d'Història de la Ciutat incorpora aquesta notable obra del pintor Orihuel a les seves sales, gràcies a la donació pòstuma de la Sra. Enriqueta Camps Martorell, vídua de Mazó.
La mostra Paisatges de Girona. La mirada artística també exhibí per primer vegada un esplèndid paisatge tardoral de la Devesa, d'aquest autor professor i pintor dels de més renom.
Nascut a Barcelona el 1906. Tot i que va estudiar a l'Escola de Belles Arts de la seva ciutat, amb la Guerra civil va fugir de Barcelona per instal·lar-se primer a Lloret de Mar i en el 1938 a Girona on treballaria pels servei de propaganda de la Generalitat. I fins l'any 1950, va viure en un pis del carrer Santa Eugènia, a tocar de la Plaça Marquès de Camps. Entre els anys 1939 i 1950 Orihuel va presentar una desena d'exposicions i la seva obra circulava entre la burgesia local i les entitats gironines. Va esdevenir el pintor oficial de la ciutat de Girona durant la postguerra i va ser mestre d'artistes com Xargay, Monsó, Marquès, Caselles i Montserrat Llonch. En el 1950 decideix marxar a Argentina, i morirà a Buenos Aires, l'any 1992

Sala el celler del Museu d’Història de la Ciutat.

Back-Index


© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés