Imatges de l'exposició

Perdut i recobrat, el món de la diàspora sefardita cap al nord d’Àfrica brilla per la singularitat dels seus antecedents històrics, la seva identitat forjada de múltiples influències i el seu caliu en comunitats de tot el món. Durant segles de llunyania amb l’Espanya peninsular, les comunitats sefardites del Marroc van enriquir la seva arrel hispana i la seva devoció jueva amb el poderós context local. D’aquest gresol va emergir una cultura fascinant amb expressions en la litúrgia, en la llengua, en el folklore, en la gastronomia. Amb aquesta exposició, Casa Sefarad-Israel desitja retre homenatge a tots aquells que durant segles van conservar la memòria i l’afecte envers Espanya, envers Sefarad. Sans i bons, rics i vàlids, justos i complits.

Els hispanojueus del Marroc

Una producció de Casa Sefarad-Israel

De juliol a novembre 2011

Perdut i recobrat, el món de la diàspora sefardita cap al nord d'Àfrica brilla per la singularitat dels seus antecedents històrics, la seva identitat forjada de múltiples influències i el seu caliu en comunitats de tot el món. Durant segles de llunyania amb l'Espanya peninsular, les comunitats sefardites del Marroc van enriquir la seva arrel hispana i la seva devoció jueva amb el poderós context local. D'aquest gresol va emergir una cultura fascinant amb expressions en la litúrgia, en la llengua, en el folklore, en la gastronomia.

Amb aquesta exposició, Casa Sefarad-Israel desitja retre homenatge a tots aquells que durant segles van conservar la memòria i l'afecte envers Espanya, envers Sefarad. Sanos y buenos, ricos y validos, cabales y cumplidos.

Comissaris: Miguel de Lucas i Esther BendahanBack-Index

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés---