Palau de Fires de Girona

Horari: de 10h a 20:30h

Mapa de situació

LA FIRA DE MOSTRES DE GIRONA ES RENOVA

La Fira de Mostres de Girona encara la 48a edició amb aires de renovació. Amb l’objectiu de facilitar tant als expositors com als visitants la descoberta dels productes i serveis que hi estan exposats, la fira s’organitza en cinc espais clarament diferenciats. Podríem dir que són cinc fires que coincideixen en unes mateixes dates.

La renovació respon a la voluntat de potenciar els sectors que en els últims anys s’han comprovat que són els que gaudeixen de més projecció i interès per al visitant.

Un dels espais serà el que es destinarà al sector de l’alimentació, i que se situarà al nivell 2 del Palau de Fires, ocupant un total de 3.000 m2. Es conformarà com a ‘Espai gourmet’ on 55 empreses del sector de l’alimentació mostraran els seus productes.

L’objectiu final d’aquest espai és potenciar el contacte entre els productors del territori i el consumidor final i s’hi exposaran una gran varietat de productes que van des de la carn, els embotits o la fruita, les compotes i melmelades, passant pels formatges i la llet o els foies.

En aquesta mateixa zona, el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat, a través de Prodeca, hi instal·larà un estand actiu i dinàmic, des d’on es faran tastos i degustacions, així com shows de cuina on es promocionaran els productes del territori. La Fundació Jaume Casademont realitzarà també tallers i activitats per als més petits amb l’objectiu d’ensenyar a menjar bé.

A part de tota l’activitat dirigida al públic general, també s’organitzaran jornades tècniques adreçades als professionals de l’alimentació.

El nivell 1 de la fira serà l’espai per a les empreses i institucions que adrecen els seus serveis tant al visitant general com als professionals. Serà un espai on hi seran representades 75 empreses i institucions que ofereixen els seus productes i serveis com entitats financeres i asseguradores, col·legis professionals, institucions o empreses d’informàtica i de serveis.

Aquestes empreses troben a la fira un bon espai de relació amb el visitant que els permet ensenyar i informar de manera personalitzada dels serveis que ofereixen. El contacte directe amb l’usuari final és, de fet, el gran avantatge que els dóna la fira: l’usuari pot veure directament el producte i preguntar tot el que li interessa.

Al pavelló comercial, hi haurà la zona per a les empreses de rehabilitació i d’interiors i exteriors. La fira vol convertir aquest espai en un gran aparador on es mostraran les principals novetats en tancaments, climatització, decoració o mobiliari, i també piscines, cobertes, pèrgoles i solucions de jardineria.

Serà un espai de 5.000m2, on s’hi situaran més de 140 empreses i on el visitant podrà trobar els productes i serveis que li permetran iniciar amb tota garantia un projecte de rehabilitació, reforma i decoració.

L’outlet immobiliari

Una de les principals novetats d’aquesta edició és l’outlet immobiliari que reunirà empreses relacionades amb la compra, venda i lloguer de pisos, cases i locals comercials. Promotors, constructors i Agents de la Propietat Immobiliària (APIs) participaran en aquest outlet, on els visitants podran trobar en un sol espai una gran oferta immobiliària.

L’espai exterior de la Fira de Mostres serà la zona per als industrials, amb una gran representació d’empreses d’obra pública, maquinària, automoció i del sector agrícola. Més de 100 expositors ocuparan la major part de l’espai exterior que va dirigit a les empreses industrials.

La fira de mostres mantindrà el caràcter d’aparador, de plataforma de promoció, d’espai de relació i contacte on els visitants podran trobar les últimes novetats i tendències del mercat. Més de 380 empreses participaran en aquesta 48a edició, que se celebrarà del 28 d’octubre a l’1 de novembre.

Activitats paral·leles

Com a espai de reflexió i trobada del món econòmic i empresarial, la Fira de Mostres acollirà diverses jornades tècniques. Per exemple, el sindicat agrari Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) hi celebrarà una jornada sobre ‘Marges Abusius’ i els serveis territorials a Girona del Departament de Treball de la Generalitat hi ha organitzat una taula rodona per parlar de les empreses d’inserció.

També la Jove Cambra internacional de Girona organitza el BNE ( Busines Networking Event), esdeveniment per establir xarxes de contactes comercials i per parlar de les darreres innovacions en la gestió tècnica de les explotacions lleteres se celebraran les ja tradicionals XXXIII Jornades Tècniques Agràries organitzades pel col•legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles de la demarcació de Girona.

Coincidint amb la fira, es podran veure en diversos estands exposicions permanents. La Cambra de Comerç de Girona reconeix des de 1980 aquelles empreses que fa 30 anys que desenvolupen la seva activitat empresarial amb el distintiu d’Establiments Antics. Per commemorar aquest distintiu, la Cambra mostrarà a la Fira de Mostres una exposició amb les empreses que han rebut aquest reconeixement i on s’hi podrà veure l’abans i l’ara dels establiments reconeguts.

A l’estand de La Caixa, s’hi podrà veure una exposició amb l’activitat que l’Obra Social de l’entitat porta a terme a les comarques de Girona.

També diversos departaments de la Generalitat presentaran novetats a la Fira de Mostres. Els Serveis Territorials a Girona del Departament d’Interior, Participació i Relacions Ciutadanes presentarà, per primera vegada, el centre mòbil de coordinació d’emergències que té com a missió l’actuació en situacions de gran emergència com a suport del centre de coordinació operativa de Catalunya, però sobre tot i especialment realitzar actuacions preventives.

A l’estand del Departament d’Agricultura, s’hi podran tastar cada dia productes del territori com la carn de poltre de muntanya, la compota de fruita, la poma de Girona, l’oli, el vi o els embotits, entre altres.

I no voldríem oblidar les Novetats que presenten els nostres expositors que any rere any ens mostren productes i serveis que ens fan la vida més fàcil i que es faran evidents durant els dies de Fira.

Més informació a: www.firagirona.com

Més imatges-Més informació-Back-Index

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés