La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

La locomotora núm. 2

Una de les primeres locomotores del tren de Sant Feliu de Guíxols a Girona, va formar part de la primera dotació de material, conjuntament amb altres tres i 15 cotxes de passatgers de 2 eixos, 4 furgons, 8 vagons tancats, 4 vagons bords alts, 4 vagons bords mitjos, 12 vagons bords baixos, 4 vagons plataforma i un vagó grua de 3 tones.

Ampliar

Construïda per l'empresa alemanya LokomotivFabrik Krauss & Cie. A.G. té el número de placa del fabricant 2356 i és la segona de la comanda feta per iniciar l'explotació de la línia.

Inicialment ubicada a la plaça d'Espanya de Girona, davant l'estació de RENFE, dsprés d'una restauració duta a terme Associació Amics del Ferrocarril de les Comarques Gironines, després de patir un incendi, ha estat trasllada i dipositada provisionalment, amb motiu de la commemoració dels 150 anys de l'arribada del tren a Girona, al passatge Emili Blanch, just a la part posterior de l’antic edifici d’Hisenda i a tocar de la seu de la Generalitat.

Ampliar
(Clicar damunt les fotos per ampliar-les)

Ampliar
Ampliar Ampliar Ampliar Ampliar
Ampliar Ampliar Ampliar Ampliar
Ampliar Ampliar Ampliar
Ampliar Ampliar Ampliar
Ampliar Ampliar Ampliar
© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés Back-Index

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés