Porc, segons un gravat vuitcentista de bèsties - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2016. Tastets de porc - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2016. Tallers i activitats. Impressió de la mascota Lloti en 3D - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2016. Exhibició d'animals vius - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2016. Tast de carn de perol - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2016. Cercavila dels Taxeks de Celrà - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2016. Demostració de l'especejament del porc - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2016. Mostra d'oficis antics: l'espardenyer - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2016. Mostra d'animals vius - (Ampliar) |
Riudellots de la Selva Fira del Porc FIPORC 2016 Riudellots de la Selva es situa al mapa europeu com el segon municipi d’Europa on hi passen més porcs el dia. Un total de 25.000 porcs diaris arriben a Riudellots per ser sacrificats i transformats amb diversos productes alimentaris. Inauguració oficial de la Fira del Porc FIPORC 2016 - (Ampliar)
La tercera edició de la fira temàtica en torn del món del porc FIPORC fira es celebra els dies 20 i 21 de febrer 2016 en el nucli del municipi. A través dels diversos espais del poble es posa en relleu tot el cicle de vida del bestiar porcí. Des de l’animal viu que es pot visitar a l’exposició d’animals vius situada a la Plaça de l’Ajuntament, fins arribar a la pròpia degustació de totes les parts de l’animal i dels productes que se’n deriven en una àrea de tast a l’aire lliure. Cercavila del grup Taxeks, de Celrà - (Ampliar)
FIPORC també té un espai pels més petits els quals poden aprendre a fer botifarres amb les seves pròpies mans, fer hamburgueses, tallers de dibuix i manualitats relacionades amb el món del porc, fer un passeig amb poni o munyir vaques de plàstic a mà, entre altres. La Fira del Porc FIPORC 2016 - (Ampliar)
FIPORC dedica una jornada als professionals del sector porcí, el divendres 19 de febrer a la Sala d'Actes de l'Ajuntament de Riudellots de la Selva, i compta amb les ponències de reconeguts experts com la senyora Anna Roca, responsable de la Comissió Tecnicocientífica de la Fundació Agroterritori, el senyor Josep Collado i Bosch, secretari general de FECIC, o el senyor Joaquim Xifra, Subdirector General de Ramaderia. La Fira del Porc FIPORC 2016. Les brases - (Ampliar)
Actualment que es troben tot tipus d’aliments a totes les èpoques de l’any, cal fer un esforç per comprendre la importància de la matança en el passat, quan la carn provinent de la matança era en moltes ocasions l’única carn que es menjava en moltes llars rurals. [Galeries d'imatges] ------Reportatge fotogràfic i article de la presentació al Vol Espai Gastronòmic Girona. ------Reportatge fotogràfic i articles de la primera edició de la fira. ------Reportatge fotogràfic de la granja de porcs de Can Mercader. ------Reportatge fotogràfic de l'especejament d'un porc i preparació de peces. (Imatges base capçalera: Viquipèdia) |
Cartell de la Fira del Porc FIPORC 2016 - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2016. Mostra d'oficis antics: el ferrer - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2016. Mostres d'embotits - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2016. El cuiner i gastrònom Pep Nogué - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2016. Els porcs, estrelles de la fira - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2016. Les cansalades - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2016. Mostra d'oficis antics: el ferrer - (Ampliar) Fira del Porc FIPORC 2016. Animació a la fira - (Ampliar) |
CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice | © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés |