La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Entre el 22 de desembre i el 6 de gener 2013 es pot visitar a la sala La Carbonera del Museu d'Història de la Ciutat, la 29a edició de l'exposició de pessebres i diorames, i el 25è concurs de pessebres Arcàngel de la catedral, organitzats per l'Associació de pessebristes de Girona.

Exposició de pessebres i diorames

(Ampliar) - Exposició de pessebres i diorames a la sala La Cisterna

La mostra d'aquest any, que consta de trenta-dos pessebres, la van inaugurar el pessebrista Jordi Dalmau i l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que van destacar els forts lligams dels pessebres amb la cultura catalana i van desitjar que la tradició trobi els relleus generacionals que li calen.

Exposició de pessebres i diorames

(Ampliar) - Exposició de pessebres i diorames a La Carbonera

"Heu pensat mai que si poguéssim observar, durant uns segons, els dies previs a les festes de Nadal, a moltes llars familiars hi descobriríem una imatge molt similar? Sales plenes de caixes mig obertes d'on hem tret les figures del pessebre que l'any anterior havíem guardat amb molta cura... Boles de tots colors per a l'arbre, encara embolicades amb paper de seda, i que hem anat col·locant damunt de la taula del menjador... Bosses plenes a vessar de molsa, sorra, suro, i també amb algun branquilló que ens ajudarà a simular un arbre just al costat de la rotllana de pastors que, any rere any, ha anat creixent al nostre pessebre...

Aquesta ha de ser, sens dubte, una de les imatges de l'autèntic esperit de Nadal. I aquesta tradició familiar dels preparatius nadalencs més entranyables és la que, des de l'Associació de Pessebristes de Girona, ens esforcem a portar cada any ben a prop vostre. Tornem a apropar-nos a les festes de Nadal i és per aquest motiu que, un cop més, us volem convidar a participar en les diverses activitats organitzades des de l'Associació. Us hi esperem. Perquè nom6Eacute;s així, entre tots, continuarem fent viu l'esperit de les festes".


(Text de l'Associació de Pessebristes de Girona)


[Més imatges]----------- Back-Index-Next- L'orígen del pessebre - Artícle sobre l'orígen del pessebre, amb reportatge d'un pessebre napolità del 1700.

- Les figures del pessebre - Artícle i reportatge de les figures tradicional del pessebre.

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés