La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dimarts 27 d'agost de 2019 es va inaugurar al Teatre Municipal de Girona l'edició 2019 del Festival de Teatre Amateur de Girona FITAG, amb la participació de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga; el tercer tinent d'alcaldia i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas; el diputat de la Diputació de Girona Jordi Camps, i el director del FITAG, Martí Peraferrer.
L'acte oficial va ser el preambul de la sessió inaugural, l'espectacle "Experiment autoficció", una coproducció internacional de teatre gestual i corporal dirigida per la brasilera Carolina Correa i amb la participació de tretze actors i actrius catalans, de Portugal, Colòmbia, el Marroc, l’Argentina i el Salvador.

Un moment de la inauguració al Teatre Municipal. D'esquerra a dreta, el diputat Jordi Camps, el regidor de Cultura de Girona Carles Ribas, la Consella de Cultura Mariàngela Vilallonga i el director del festival, Martí Peraferrer
(Ampliar) - Un moment de la inauguració al Teatre Municipal. D'esquerra a dreta, el diputat Jordi Camps, el regidor de Cultura de Girona Carles Ribas, la Consella de Cultura Mariàngela Vilallonga i el director del festival, Martí Peraferrer

Aquesta XIX edició acollirà 36 companyies participants, 12 de les quals són companyies gironines, en una edició en què predomina l’oferta espanyola i llatinoamericana, amb Xile com a país convidat aportant tres espectacles.
D’entre l’àmplia oferta tambó destaca la representació d’"El retaule del flautista", que oferirà el Grup Teatral Vidrerenc, companyia que celebra els 50 anys de trajectòria.

Arribada de la Consellera de Cultura a la plaça del Vi, on és saludada pel director del Festival, Martí Peraferrer
(Ampliar) - Arribada de la Consellera de Cultura a la plaça del Vi, on és saludada pel director del Festival, Martí Peraferrer

Per primera vegada, el Fitag inclourà una exhibició de teatre dansa, un gènere força insòlit a Catalunya i s’introduirà al festival per mitjà de quatre grups provinents de països de l’est d’Europa: Geòrgia, Romania, Rússia i Ucraïna.
En aquest Fitag 2019, participaran en el Fitag als Municipis: Sant Gregori, Sant Pere Pescador, Lloret de Mar, Campdevànol, Vidreres, Palamós, Llançà i Maçanet de la Selva.

 • FITAG 2018. Index d'articles i reportatges fotogràfics de l'esdeveniment de l'edició 2018.

 • FITAG 2017. Index d'articles i reportatges fotogràfics de l'esdeveniment de l'edició 2017.

 • FITAG 2016. Index d'articles i reportatges fotogràfics de l'esdeveniment de l'edició 2016.


 • [Més imatges]--- Back-Index-Next

  Un moment de la inauguració al Teatre Municipal
  (Ampliar) - Un moment de la inauguració al Teatre Municipal.
  El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas
  (Ampliar) - El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas
  La Consella de Cultura Mariàngela Vilallonga
  (Ampliar) - La Consella de Cultura Mariàngela Vilallonga
  Martí Peraferrer, director del FITAG, durant la presentació
  (Ampliar) - Martí Peraferrer, director del FITAG, durant presentació a la Casa de Cultura.

  CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

  © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés