La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Ambientació medieval a càrrec de Casus Bellic

El dimarts 29 d'octubre 2013 va tenir lloc al Museu d'Història de la Ciutat la in auguració de l'exposició "La Girona Medieval", exposició que es troba emplaçada simultàniament en tres espais: el Museu d'Història de la Ciutat, el Museu d'Història dels Jueus i el claustre del Monestir de Sant Daniel. Aquestes exposicions resten obertes a les diverses seus fins el 30 de març 2014.

Inauguració exposició La Girona Medieval. Espectacle de Casus Bellic
(Ampliar) - Inauguració exposició La Girona Medieval. Ambientació del grup Casus Bellic.

La Girona Medieval. La clau del regne.

Més de 700 anys separen la Girona romana (Parva Gerunda) de la ciutat del segle XVI. Entremig, subjecte i objecte de canvis i de continuïtats, Girona vivia uns segles que han configurat poderosament el seu aspecte i la seva imatge actuals.
Ciutat de frontera cap al sud o cap al nord, enclavament de l’organització eclesiàstica, comtal i reial, centre econòmic, fogar de cultura i de cultures: és en molts aspectes que la Girona medieval ens mostra la seva identitat, la de ser clau del regne.
Aquesta exposició dóna continuïtat a la que, inaugurada l'octubre del 2012, i que amb el títol de Parva Gerunda il·lustrava la fundació romana de Girona.

Inauguració exposició La Girona Medieval. Espectacle de Casus Bellic
(Ampliar) - Inauguració exposició La Girona Medieval. Ambientació del grup Casus Bellic.

El grup gironí Casus Bellic, especialitzat en reconstruccions històriques medievals, va ambientar l'activitat representant diverses escenes i desfilant els seus personatges per la plaça de la Catedral, el carrer de la Força i altres indrets del Barri Vell propers al dos museus on s'exhibia la mostra (el Museu d'Història de la ciutat i el d'Història dels Jueus).
Soldats, monges, pidolaires, metges i notaris, comerciants i pagesos, jueus, representaven l'ambient urbà quotidià a la Girona medieval, interactuant amb el nombrós públic que hi va assistir.

Inauguració exposició La Girona Medieval. Espectacle de Casus Bellic
(Ampliar) - La Girona Medieval. Ambientació del grup Casus Bellic.


 • El grup Casus Bellic
  ------Reportatge fotogràfic de l'actuació del grup Casus Bellic durant les Festes de Primavera de 2012.


 • Un jueu amb el cap cobert amb el caperò, i el distintiu groc i vermell anomenat rodella.

  [Més imatges] -----------Back-Index-Next

  CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

  © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés