La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El divendres 21 de desembre 2018, i com a protesta per la celebració d'un consell de ministres a Barcelona i per demanar el desplegament de la república catalana, va tenir lloc una concentració davant la subdelegació del govern espanyol a Girona, a la Gran Via de Jaume I davant la plaça de l'U d'octubre de 2017. Seguidament, després de diversos parlaments, i del desplegament d'una enorme pancarta en una façana on es llegia "Cap dia més a la presó", la manifestació es va desplaçar fins davant els Jutjats de Girona.
L'acte va ser convocat per la Intersindical amb l'adhesió de diverses entitats i partits (Girona Vota, ANC, Òmnium, ADAC, CUP, ADIC, CRD...).

La concentració a Jaume I, davant la subdelegació del govern espanyol

(Ampliar) - La concentració a Jaume I, davant la subdelegació del govern espanyol.

Els actes varen continuar a la tarda amb una concentració davant de l'edifici de la subdelegació del govern espanyol a Jaume I, i posteriorment es varen desplaçar a la seu de la Generalitat, on els membres del CDR varen decidir fer una aturada. A la façana hi varen enganxar dos cartells. En un s'hi veia el president espanyol Pedro Sánchez amb el català Quim Torra donant-se la mà. A sota, un missatge deia: "Ni pactes, ni renúncies. República ja!". Al costat també varen pintar amb esprai a sobre del vidre "República o dimissió".
La manifestació va acabar acabat davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Vistalegre, amb l'objectiu d'esperar-se a la porta fins que deixessin anar a tots els detinguts arreu de Catalunya per les mobilitzacions de la jornada. Allà els manifestants varen llançar avions de paper fins que varen desconvocar la protesta.

Miquel Ruiz Avilés a la plaça de l'U d'octubre de 2017

(Ampliar) - Miquel Ruiz Avilés a la plaça de l'U d'octubre de 2017.

Pancarta davant els Jutjats de Girona

(Ampliar) - Pancarta davant els Jutjats de Girona.


Mossos d'Esquadra davant els Jutjats de Girona

(Ampliar) - Mossos d'Esquadra davant els Jutjats de Girona.

L'alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió i Josep Pujols, regidor d'Educació i Esports de l'Ajuntament de Girona

(Ampliar) - L'alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió i Josep Pujols, regidor d'Educació i Esports de l'Ajuntament de Girona.

Mossos d'Esquadra davant els Jutjats de Girona

(Ampliar) - Mossos d'Esquadra davant els Jutjats de Girona.


[Més imatges] -----------Back-Index-Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés