La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Paral·lelament a la primera edició de la Fira de Playmobil de Girona organitzada per Esplay, lleure educatiu en família, el dies 12 i 13 de novembre 2016 a Fira de Girona, s'ha celebrat l'anomenada "Ruta dels aparadors Playmobil de Girona". Deu establiment han decorat els seus aparadors amb diorames i figures relacionades amb la història, les tradicions i les llegendes gironines, com el Tarlà de l'Argenteria, les mosques de Sant Narcís o les Fires a la Devesa.

La llegenda de Sant Jordi

(Ampliar) - La llegenda de Sant Jordi.

Els diorames i muntatges exhibits a les diverses botigues han estat els següents: a Unaunica, al carrer del Nord, una sardana; a Corredor d'Assegurances Jordi Casagran, del carrer Grober, uns segadors; a Guillamet, de la Rambla de la Llibertat, una optíada de Manaies; a Casa Pijaume, també de la Rambla de la Llibertat, la llegenda de les mosques de Sant Narcís; a Plastic Store, de la plaça del Vi, la llegenda de Sant Jordi; a Onix Casual, del carrer Joan Maragall, l'Àguila de la ciutat; a Cheap & Vip, del carrer Migdia, un manaia gegant; a Mini, del carrer La Salle, un diorama del carrer Argenteria amb el Tarlà; a Muy Mucho del carrer Migdia, un mosso d'Esquadra gegant, i a la pastisseria Tornés, un gran diorama de les Fires a la Devesa.
Fora d'aquesta relació oficial, l'establiment Can Can ha exhibit una parella medieval gegant, i una maqueta del Lleó del Mercat.

Optiada de Manaies

(Ampliar) - Optiada de Manaies.

Les Fires a la Devesa

(Ampliar) - Detall del diorama "Les Fires a la Devesa.

Els segadors

(Ampliar) - Els segadors.

Les Fires a la Devesa

(Ampliar) - Les Fires a la Devesa.

Les Fires a la Devesa

(Ampliar) - Les Fires a la Devesa.

Àguila de la ciutat i servidors

(Ampliar) - Àguila de la ciutat i servidors.

Parella medieval

(Ampliar) - Parella medieval.

Mosso d'Esquadra

(Ampliar) - Mosso d'Esquadra.

El Lleó del Mercat

(Ampliar) - El Lleó del Mercat.

Manaia de Girona

(Ampliar) - Manaia de Girona.

  • Fira de Playmobil. Primera edició de la fira i concurs internacional de diorames de Playmobil a Fira de Girona, organitzada per Esplay.

  • Exposició Play Stories. Exhibició de diorames de tema històric, al Museu d'Arqueologia a Sant Pere de Galligants l'any 2012.


  • [Més imatges]----Back-Index-Next

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés