La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dimarts 4 d'octubre 2016 s'han presentat les fires que tindran lloc a Fira de Girona entre els dies 6 i 9 d'octubre: la 23ena edició de Firatast, que coincideix amb dates amb el Saló d'oci creatiu Interquilt, i amb la primera edició de la fira Girocòmic, dicada als còmics.

Les cuixes de granota

(Ampliar) - Les cuixes de granota.

La 23ena edició de Firatast presentarà més de tres-centes propostes gastronòmiques per tastar i compartir a càrrec d'una trentena d'expositors de diferents marques, agrupacions gastronòmiques (Salt, Vilablareix i Sils) i restaurants. A la fira s'oferirà formatges i embotits, pastes, arrossos, cuina asiàtica, italiana i local, iogurts, cremes, pastisseria, croquetes, vins, vermuts, caves, cerveses, cremes, aigües i caldos, entre molts altres. Com a novetats, hi ha cuixes de granota, anèmones en tempura i pastís de pastanaga.
Firatast manté la seva vessant solidària i per a aquesta edició ha programat un show cooking solidari on es cuinaran botifarres a la cervesa. Els tiquets recaptats aniran al Banc d'Aliments.

Preparació dels tastets

(Ampliar) - Preparació dels tastets.

El Saló de l'oci creatiu Interquilt tindrà més de trenta estands a l'àrea comercial. Hi haurà més de 1.000 metres quadrats d'expositors de patchwork d'artistes que van des de Verges a Anglaterra, passant per Pamplona o Itàlia, i de labors com ninos de feltre o filgranes de paper. Hi haurà activitats com tallers de labors i manualitats o puntaires.
A la primera edició del saló del còmic, s'ha aconseguit un programa farcit d'activitats i projeccions i tindrà la presència de dibuixants i il·lustradors que signaran les seves obres. Hi haurà J. C. Negre, Esteban Maroto, Marcon Martin, Giorgia Marras, Cels Piñol, Carles Ponsí, M. Ossorno i J. Rodríguez, Juan Carles Bonache i Juanjo Valeros. El saló inclou exposicions, xerrades, un homenatge pòstum a Víctor Puga, presentacions, tallers i un concurs d'il·lustració i còmic d'Star Trek 50 aniversari, entre altres. També hi haurà projeccions per a tots els públics, entre les quals destaca l'inèdita "Tic, tac, black Luca Torelli es Torpedo", de Jordi Bernet & Abuli, per a més grans de 18 anys.
A la finalització de la presentació es va ofrir un tastet de cuixes de granota, una de les novetats que es presentarà a Firatast.

Presentació de les tres fires als locals d'Incatis, organitzador de l'esdeveniment

(Ampliar) - Presentació de les tres fires als locals d'Incatis, organitzador de l'esdeveniment.


[Més imatges]----Back-Index-Next

Josep Maria Matamala, d'Incatis, durant la presentació

(Ampliar) - Josep Maria Matamala, d'Incatis, durant la presentació.

Neus Matamala, d'Incatis, durant la presentació

(Ampliar) - Neus Matamala, d'Incatis, durant la presentació.

Coralí Cunyat, directora de Fira de Girona, durant la presentació

(Ampliar) - Coralí Cunyat, directora de Fira de Girona, durant la presentació.

Rosa Bel, d'Incatis, durant la presentació

(Ampliar) - Rosa Bel, d'Incatis, durant la presentació.

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés