La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dimarts 9 d'abril de 2019 va tenir lloc la presentació, al soterrani de la Catedral de Girona, de segona publicació de la col·lecció Els contes de Fal·lera Gironina, “Els enigmes del Beatusaure i la Bruixa de la Catedral”, en format de còmic.
Són autors de les il·lustracions el dibuixant Quim Bou i acol·lorit per Emma Pumarola. Abans de la presentació es varen fer tallers infantils, i va estar acompanyat de la bruixa de la Catedral, els dragolins, el Beatusaure, el Petit Drac Major, i els músics de la Fal·lera Gironina.

Exemplar facsímil del Beatus de la Catedral, en una il·lustració del qual s'inspira el Beatusaure

(Ampliar) - Exemplar facsímil del Beatus de la Catedral, en una il·lustració del qual s'inspira el Beatusaure.

Durant la presentació es va mostrar un facsímil del Beatus de la Catedral de Girona, en una il·lustració del qual s'inspira la figura del Beatusaure dissenyada i construída per Nuxu Perpinyà. A la finalització de l'acte varen signar exemplars del conte els autors gràfics i la bruixa de la Catedral.
El dijous 19 d'octubre 2017 Fal·lera Gironina va presentar al Saló de descans del Teatre Municipal el primer llibre que va editar la colla gegantera, "S'ha perdut un capgròs".

Quim Bou i Emma Pumarola signant exemplars durant la presentació

(Ampliar) -Quim Bou i Emma Pumarola signant exemplars durant la presentació.

Les portadores dels dragolins durant la presentació

(Ampliar) - Les portadores dels dragolins durant la presentació.


 • El Beatus de la Catedral de Girona. Article històric del manuscrit acabat l'any 975 que transcriu un comentari de l’Apocalipsi escrit pel Beat de Liébana i il·lustrat per la pintora i religiosa Ende, en el que es basa el Beatusaure.

 • El Beatusaure. Article de la figura de la Faràndula gironina, dissenyat i construït per Nuxu Perpinyà, amb els esboços originals de la figura.

 • La bruixa de la Catedral. La llegenda de la gàrgola, única antropomòrfica de la Catedral de Girona, segons el text de Carles Vivó.

 • El Petit Drac Major. Article i reportatge fotogràfic de la presentació de la figura i el lliurament a la colla Trons de l’Onyar, la colla infantil dels Diables de l’Onyar, el 21 d'abril de 2018.

 • Presentació del llibre "S'ha perdut un capgròs". Article i reportatge fotogràfic de la presentació del primer conte de la Fal·lera Gironina, al Saló de descans del Teatre Municipal de Girona, el dijous 19 d'octubre 2017. • [Més imatges]-------------Back-Index-Next

  Il·luminació del soterrani de la Catedral durant la presentació

  (Ampliar) - Il·luminació del soterrani de la Catedral durant la presentació.

  La bruixa de la Catedral durant la presentació

  (Ampliar) - La bruixa de la Catedral durant la presentació.

  Il·luminació del soterrani de la Catedral durant la presentació

  (Ampliar) - Il·luminació del soterrani de la Catedral durant la presentació.

  Quim Bou, autor de les il·lustracions, durant la signatura d'exemplars

  (Ampliar) - Quim Bou, autor de les il·lustracions, durant la signatura d'exemplars.

  CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

  © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés