La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dimecres l'U de gener de 2020, el mateix dia que el 1900 va néixer Xavier Cugat a la plaça de l'Oli de Girona, es varen lliurar els tercers Premis homenatge Xavier Cugat. L'acte es va iniciar amb la intervenció de l'artista Mariona Fàbregas, la darrera cantant de l'orquestra de Xavier Cugat, qui va dipositat un ram de flors a l'entrada de la casa on va néixer Cugat, marcat amb una estrella hollywoodiana, i hi va cantar la cançó de bressol favorita del músic.

Mariona Fàbregas, la darrera cantant de l'orquestra de Xavier Cugat

(Ampliar) - Mariona Fàbregas, la darrera cantant de l'orquestra de Xavier Cugat.

Aquest gironí universal va saber convertir-se en el principal difusor de la música llatina als Estats Units, on va participar en més de cinquanta pel·lícules, va gravar desenes de discos i va actuar en nombroses ocasions a la televisió i a la ràdio.
L'acte va ser organitzat pel Festival de Cinema de Girona amb la col·laboració del Col·legi de directors de cinema i el Memorial Xavier Cugat, i la participació dels veïns de la plaça de l'Oli.
En aquesta edició es va guardonar Lluís Llamas, xef del restaurant La Penyora i activista cultural, els músics Toni Delgado (trompeta), Carles Varela (saxo alt i clarinet) i Jesús Brases (saxo baríton), que van ser components entre el 1984 i el 1989 de l’Orquestra Xavier Cugat, i també el director d’orquestra, compositor i arranjador Robin Reyes, que va ser amic de Cugat i que és el director de la nova orquestra espectacle Xavier Cugat Tribute Orchestra, que es presentarà l’estiu vinent.

L'estrella hollywoodiana que assenyala la casa on va néixer Xavier Cugat, al carrer del Sac

(Ampliar) - L'estrella hollywoodiana que assenyala la casa on va néixer Xavier Cugat, al carrer del Sac.

Xavier Cugat. 1979-1983

(Ampliar) - Xavier Cugat. 1979-1983. Joan Comalat Vila. CRDI - Ajuntament de Girona.


  • Premis "Homenatge a Xavier Cugat" 2019. Article i reportatge fotogràfic del lliurament de premis l'U de gener de 2019 a la plaça de l'Oli.

  • Exposició "Jo, Xavier Cugat". Article i reportatge fotogràfic de l'exposició que repassa la trajectòria vital del gironí universal en una sèrie de plafons explicatius, fotografies, caricatures i treball pictòrics, i també objectes personals i fotografies del seu retorn a Catalunya.

  • Xavier Cugat. Una vida. Article biogràfic del músic universal.

  • Presentació del número especial de "440" dedicat a Cugat. Article i reportatge fotogràfic de la presentació de la revista al Saló de descans del Teatre Municipal.

  • Presentació del número especial de "440" dedicat a Cugat. Video de l'actuació de Montserrat Cristau i la banda de professors de l'Escola de Música Moderna de Girona (EMMG), interpretant música de Xavier Cugat.

  • Exposició d'olis de Xavier Cugat. Article i reportatge fotogràfic de la mostra de pintures de Cugat a Fira de Girona en commemoració dels 25 anys de la seva mort.

  • El gegant Cugat. Article històric dels gegants Xavier Cugat i la seva Musa, construïts en homenatge al músic.

  • Lluís Valentí, director del Festival de Cinema de Girona, durant l'esdeveniment

    (Ampliar) - Lluís Valentí, director del Festival de Cinema de Girona, durant l'esdeveniment.

    Joan Planas durant el lliurament de premis

    (Ampliar) - Joan Planas, mànager artístic de Cugat, durant el lliurament de premis.

    Robin Reyes, un dels guardonats, durant l'esdeveniment

    (Ampliar) - Robin Reyes, un dels guardonats, durant l'esdeveniment.

    Visita de Xavier Cugat a Girona, acompanyat per Paquita Ondinela, Miss Espanya 80, durant el rodatge del programa de RTVE sobre la seva història. 18 de febrer de 1982

    (Ampliar) - Visita de Xavier Cugat a Girona, acompanyat per Paquita Ondinela, Miss Espanya 80, durant el rodatge del programa de RTVE sobre la seva història. 18 de febrer de 1982. Joan Comalat Vila. CRDi - Ajuntament de Girona.


    [Més imatges]-------------Back-Index-Next

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés