Punt de Trobada de la Rambla de la Llibertat
Dijous 5 de juliol 2012

Dins el actes programats sota el lema Marxa cap a la independència, el dijous 5 de juliol va tenir lloc la lectura de la Declaració d’Independència dels EUA, a la Rambla de la Llibertat, en commemoració del seu 238è aniversari, text qualificat de transcendental no només pel seu valor històric, sinó també pel que va significar en l'establiment d'una sèrie de valors: el dret a la llibertat, el respecte dels drets del poble o la lluita contra la tirania.

Ampliar
(Ampliar) - Estelada hissada a la torre del Museu d'Història de la Ciutat.

L'Assemblea Nacional Catalana del Gironès va triar aquest text per iniciar un conjunt d'actes que acabaran l'11 de setembre a Barcelona amb la Marxa cap a la Independència, una manifestació que, en paraules de l'organització, vol convertir-se en la més important feta mai a Catalunya a favor de l'estat propi.

L'acte va començar a les vuit del vespre al Punt de Trobada de la Rambla de la Llibertat, on, en primer lloc, va parlar l'alcalde de Vilablareix, David Mascort, en nom de nou alcaldes i regidors de la comarca: Bescanó, Canet d'Adri, Llagostera, Cassà de la Selva, Girona, Sant Martí de Llémena, Celrà i Fornells.

Ampliar
(Ampliar) - Presentació de l'acte a la Rambla de la Llibertat.

Mascort va defensar el paper dels municipis com a punta de llança per aconseguir cada vegada més suport a la independència de Catalunya. L'Ajuntament de Girona va estar representat per la 2a tinenta d'alcalde i Regidoria d'Ocupació i Empresa, Marta Madrenas i Mir. Tot seguit, l'actor David Planas va fer la lectura de la Declaració d'Independència dels Estats Units, i després, l'historiador Jaume Sobrequés va fer un discurs en què va recordar els diversos episodis d'enfrontament entre Catalunya i l'Estat espanyol. L'acte va acabar amb el cant d'Els segadors.


© Fotografies: Fèlix Xunclà/Assumpció Parés

[Més imatges]

Back-Index-Next

Ampliar
(Ampliar) - L'historiador Jaume Sobrequés durant la seva intervenció.

Ampliar
(Ampliar) - Estelada hissada a la torre del Museu d'Història de la Ciutat.

Ampliar
(Ampliar) - Facsímil de la Declaració d'Independència dels Estats Units d'Amèrica.