La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Museu d'Història de la Ciutat
Del 27 d'octubre 2012 al 17 de febrer 2013

Exposició temporal

Gerunda, fundada a principis del segle I aC, és un excel·lent exemple del que era una ciutat romana provincial. El nom de l'exposició procedeix d'un text del poeta hispanoromà Aureli Prudenci, qui ja havia deixat dit al segle V que la nostra és una ciutat petita: "Parva Felicis decus exhibebit / artubus sanctis locuples Gerunda."

Ampliar

(Ampliar) - Exposició Parva Gerunda. La Girona romana.

Els nuclis urbans són, en època romana, molt més que un espai on viure, representen el centre administratiu, econòmic, religiós i social de territoris amplis i complexes. La ciutat romana és centre de mercat, escenari de lluites polítiques, però també el lloc on es desenvolupen molts dels cultes religiosos i, a més, l'espai d'oci i entreteniment per excel·lència.

L'exposició mostra tot allò que a dia d'avui sabem sobre la parva (petita) Gerunda, però també serà l'excusa per endinsar-se en el coneixement de la vida quotidiana d'un ciutadà romà: l'oci, la religió, la casa, els negocis, en definitiva, la vida i la mort dels fundadors de Girona.

Recreació del Fòrum romà. Dibuix de J. Sagrera

(Ampliar) - Recreació del Fòrum romà. Dibuix de J. Sagrera.
- Inauguració de l'exposició "Parva Gerunda. La Girona romana". Article i reportatge fotogràfic de la inauguració del muntatge al Museu d'Història de la Ciutat.

- Què menjaven el gironins en època romana?. Article i reportatge fotogràfic de l'activitat complementària de l'exposició.

- La Gerunda romana . Index d'articles històric sobre la fundació romana de la ciutat, restes arqueològiques i artístiques, les fortificacions, etc.

[Més imatges]-------Back-Index-Next

Estatueta d'Hermes procedent de la vil·la romana dels Ametllers de Tossa de MarCONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés