Exposiciˇ de pintures d'Hortensia N˙˝ez LadevÚze

Mostra del 20 de gener a l'1 de maig de 2011 al Centre Bonastruc ša Porta, seu del Museu d'Hist˛ria dels Jueus de Girona, de pintures basades en passatges del llibre de la BÝblia i del Tanakh, (Shir Hashirim en hebreu), atribu´t a Salomˇ. En paraules de l'artista, les pintures estan inspirades en textos descriptius en quŔ els escenaris i els personatges estan com absorts, imm˛bils, flotant en una estranya realitat.

Ampliar
(Ampliar)

Imatge d'una de les sales de l'exposiciˇ

El "CÓntic dels CÓntics" Ús el cÓntic a l'Amor per excelĚlŔncia, un Amor que abarca l'Antic i el Nou Testament, el temps antic i el temps nou, la hist˛ria del passat i la vida del present. EstÓ format originÓriament per cÓntics d'amor, escrits segurament per a una festa nupcial israelita en la qual caldria exaltar l'amor conjugal.

La pintura d'Hortensia N˙˝ez es mou sobre la inspiraciˇ d'un text netament descriptiu, per˛ portant-lo en la pintura fins el lÝmit de la meditaciˇ contemplativa. Tots els escenaris i els seus personatges estan com absorts, imm˛bils, com flotant en una estranya irrealitat. El resultat Ús la capacitat de transmetre l'alĚlegoria poŔtica del CÓntic i portar l'espectador al seu sentit profund i als seus significats poŔtics, que sˇn l'essŔncia dels CÓntics. ╔s una poesia pintada, i per tant, una pintura per veure a poc a poc i meditar els textos dels quals ha nascut.

Text extret del catÓleg "Hortensia N˙˝ez LadevÚze. Forma y color" editat per Luis N˙˝ez LadevÚze
Sobre el Centre
 • Centre Bonastruc ša Porta. Reportatge fotogrÓfic i article sobre la seu del Museu d'Hist˛ria dels Jueus de Girona.

 • Museu d'Hist˛ria dels Jueus de Girona. Reportatge fotogrÓfic i informaciˇ prÓctica sobre el Museu d'Hist˛ria dels Jueus de Girona.

  Sobre els jueus i Girona

 • Els jueus a Girona (I). Hist˛ria dels jueus a la ciutat de Girona, des de les primeres dades documentals fins el segle XIII.

 • Els jueus a Girona (II). Hist˛ria dels jueus a la ciutat de Girona, des del segle XIII fins a l'expulsiˇ el 1492.

 • MossÚ ben Nahman, dit Bonastruc ša Porta. Biografia de l'anomenat Jueu dels quatre noms, el gran cabalista gironÝ.

 • El Call de Girona: la petja jueva. Itinerari turÝstic per l'antic Call de Girona. • Back-Index  Parella reial. Lletra capital en un manuscrit del CÓntic dels CÓntics conservat a la catedral de Winchester. Circa 1100. (WikipŔdia)  Detall d'una pintura de l'exposiciˇ  Detall d'una pintura de l'exposiciˇ