La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Centre Bonastruc ça Porta
Museu d'Història dels Jueus de Girona
Dies 1 i 2 de setembre 2012

Els dies 1 i 2 de setembre, Girona s'ha sumat un any més a aquesta jornada europea, que se celebra simultàniament en més de 25 països amb un ampli ventall d'activitats per a tots els públics. El Centre Bonastruc ça Porta ha apropat al públic general als diferents aspectes de la cultura jueva que va fer brillar amb tanta excel·lència la Girona medieval.

Ampliar
(Ampliar) - La visita per les sales del Museu.

Al llarg de tot el cap de setmana, el Centre Bonastruc ça Porta ha obert les seves portes i ofert, sota el lema "L'esperit de l'humor jueu", un ventall d'activitats relacionades amb l'humor, el fonament principal del qual és utilitzar el riure com a una altra forma d'expresió, enginyosa, terapèutica i intel·ligent. Amb motiu de la jornada s'han pogut escoltar llegendes i contes de la tradició judaica, pogut visitar calls d'altres indrets o escoltar històries molt divertides.

Ampliar
(Ampliar) - La visita per les sales del Museu.

L'experiència ha començat el dissabte 1 de setembre al matí, amb una excursió pels calls de Besalú i Castelló d'Empúries. Més tard, a les 12 del migdia un espai per al públic infantil i familiar: Contes amb bon humor a càrrec de Va de Contes.

A les 10 de la nit, l'aventura continua amb una sessió de contes de Woody Allen, a càrrec de David Planas. Els contes van acompanyats d'una copa de cava i tast del "dulce sefardí" guanyador del I concurs de reposteria de la Red de Juderías de España. Ambientació musical "Tastets caixer: melodies per degustar" amb DJ Placide (Els Nois del Vano).

L'endemà, diumenge 2 de setembre, continua l'experiència amb una visita guiada al Museu d'Història dels Jueus en clau d'humor a càrrec de La Minúscula (veure reportatge de l'activitat), i també, es pot veure l'exposició temporal Bíblia, els llibres del llibre.


[Més imatges]-------------Back-Index-Next

Ampliar
(Ampliar) - Logo de la Red de Juderías encastat a l'entrada del Centre Bonastruc ça Porta.

Ampliar
(Ampliar) - Cartell de la 13a. Jornada Europea de la Cultura Jueva.

Ampliar
(Ampliar) - La visita al carrer de Sant Llorenç.


  • Centre Bonastruc ça Porta. El Museu d'Història dels Jueus de Girona. Contingut, antivitats, con-tacte i localització.
  • CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés