Del 15 de març a l'1 d'abril es celebra la 32ª Setmana Gastronòmica Gironina, on 42 restaurants del la ciutat de Girona i de la seva àrea urbana elaboren menús especials maridats, amb la col·laboració dels vins del celler Empordàlia, les caves Mont-Ferrant, cervesa Estrella Damm Inèdit i les aigües Font Vella, seguint la línea de col·laboració amb empreses catalanes i de les comarques gironines.
(Ampliar) - El president de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial, Xavier Nicolazzi, la regidora de Turisme i Comerç de l'Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat, i Jordi Ribas del restaurant Cal Ros, de Girona Bons Fogons, durant la presentació a l'Aula Gastronòmica del Mercat del Lleó.
El president de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial, Xavier Nicolazzi i la regidora de Turisme i Comerç de l'Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat, han presentat la mostra en el marc de l'aula gastronòmica del Mercat del Lleó davant d'una trentena de restaurants i allotjaments participants.
La mostra, la més antiga de les que es celebren a Catalunya i a l'Estat espanyol, està basada en el respecte per la filosofia gastronòmica de cada restaurant, apostant per plats on els ingredients siguin en gran percentatge, produïts, cultivats o pescats a les comarques gironines, fet el qual s'ha inclòs en la normativa de participació per primer any, ja que la ciutat de Girona sempre ha estat receptora en els seus mercats dels millors productes de la Costa Brava, del Pirineu i de l'interior de les comarques gironines des de que els romans establiren els seus primers mercats a l'antiga Gerunda fa prop de dos mil·lennis.
(Ampliar) - Sortida de la presentació de la 32a. Setmana Gastronòmica gironina a les escales del Mercat del Lleó.
Com a actes paral·lels de la 32ª Setmana Gastronòmica, l'Associació organitza dues activitats que barregen la gastronomia amb la cultura i la solidaritat.
El dissabte 10 de març, i com a tret de sortida de la Setmana Gastronòmica, es celebra la
III Mostra Rambleja fins el Lleó i Tasta, on, a benefici de la Fundació Oncolliga Girona i durant tot el dia tots els assistents gaudeixen de degustacions de tasts dels restaurants participants en la mostra gastronòmica, cates de vins, caves i cerveses, tallers de cuina per mainada i adults, un esmorzar de forquilla fet en directe, sessions de cuina en viu i el III Concurs de Menjar Xuixos de Girona.
Com a novetat s'incorpora l'espai del Mercat del Lleó gràcies a l'Associació de Comerciants de Plaça del Mercat, els quals serveixen tasts solidaris a les parades entre 10 i 2 i una calçotada solidària on es serviren més de 7.000 calçots entre 1 i 4 de la tarda.
Finalment, al cinema Truffaut de Girona es celebra el VI Cicle de Cinema i Gastronomia de Girona, on es projecten els següents films relacionats amb la gastronomia: Cooking History, Julie & Julia i Tierra. Posterior a la projecció de les pel·lícules hi ha un tast relacionat i un vi que el marida gentilesa del celler Empordàlia i dels restaurants el Pati Verd, Cal Ros i Alemanys 3.
Imatges: ©
Fèlix Xunclà
/Assumpció Parés
|
|