La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Del 10 al 13 d'octubre de 2013 s'ha celebrat a Fira de Girona al 19a. edició de FIRATAST, que converteix el Palau de Fires de Girona, amb el menjador més gran de les comarques gironines.
Enguany, a més de les propostes de cuina catalana, també s'han pogut tastar plats d’altres països, com la cuina marroquina, hindú, colombiana, equatoriana i japonesa.

Inauguració de l'edició 2013 de FIRATAST
(Ampliar) - Inauguració de l'edició 2013 de FIRATAST.

Prop de 60 estands han ofert més de 300 tastets, una àmplia varietat de productes, guisats, cuina moderna, d’arreu de Catalunya, i d’altres indrets del món, així com cerveses, vins, caves, gintònics, mojitos,etc.
Entre altres novetats, en aquesta edició ha tingut lloc el 1er Concurs d’Arrossos Solidari, el 2on concurs d’instagramers, el joc educatiu sobre alimentació Nutrigame, i tastets amb carn de cangur i senglar.

Un dels tastes de Firatast 2013
(Ampliar) - Un dels tastes de Firatast 2013.

La principal novetat d'aquesta edició ha estat el 1er Concurs d’Arrossos Solidari, que organitza Incatis i la revista Girona Gastronòmica. La finalitat del concurs és contribuir amb el Centre de Distribució d’Aliments a Girona. Tots els tiquets que s'han recaptat aniran a mans del CDA a Girona, entitat que agrupa el Banc dels Aliments, Càritas i Creu Roja.
Els concurs ha tingut lloc cada dia de la fira, i hi han participat 10 concursants diferents a cada concurs. Dijous 10 d’octubre hi han participat un grup de 10 instagramers, el divendres 11 un grup de 10 tuitaires, el dissabte 12 un grup de 10 polítics gironins i el diumenge 13 els participants seran personatges coneguts.
El diumenge hi ha participat Quim Morales, director i presentador de “La segona hora” de Rac 1, Germà Capdevila, director de la revista Esguard, Txe Arana, presentadora de diversos programes de ràdio i televisió i actriu, Anna Arqué, periodista i comunicadora, Clara Lago, actriu, Ferran Vilajosana, actor, Joan Abras i Alba Roqueta, escultors, Yago García, director de Triodos banc i Carles Puigdemont, alcalde de Girona.

Primer concurs d'Arrossos Solidaris a Firatast
(Ampliar) - Primer concurs d'Arrossos Solidaris a Firatast.


  • 18a. edició de Firatast. Articles i reportatges fotogràfics de l'edició 2012 de l'esdeveniment gastronòmic.

  • 17a. edició de Firatast. Articles i reportatges fotogràfics de l'edició 2011 de l'esdeveniment gastronòmic.

  • 16a. edició de Firatast. Articles i reportatges fotogràfics de l'edició 2010 de l'esdeveniment gastronòmic.
  • La regidora Coralí Cunyat el Joan Gironell, president de l'Associació de Comerciants del Mercat del Lleó

    (Ampliar) - La regidora Coralí Cunyat el Joan Gironell, president de l'Associació de Comerciants del Mercat del Lleó, entitat col·laboradora del concurs d'Arrossos solidaris.



    El xef Fulgenci Garcia, de Bubbles gastrobar & restaurant, a Firatast.

    Verdures col·laboració del Mercat del Lleó, al concurs d'Arrossos solidaris de Firatast.

    [Més imatges] -----------Back-Index-Next

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés