Inici Selecció de productes gastronòmics Restaurants recomanats Esdeveniments gastronòmics Receptes Dotze mesos, dotze menús Pedres de Girona

La Mostra i Concurs. L'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial, organitza del 20 de Setembre al 7 d'Octubre 2012 el segon Destapa't Girona! - mostra i concurs de Tapes de Girona, que es celebra en bars i restaurants de la ciutat de Girona i rodalies, els quals ofereixen més de 170 delicioses propostes gastronòmiques en format de tapa. La presentació ha tingut lloc a l'Aula Gastronòmica del Mercat del Lleó, a càc del president de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial, Xavier Nicolazzi, i de la segona tinenta d'alcalde de Girona, Marta Madrenas.

Zoom
(Ampliar) - Presentació de la tapa de detall per Jordi Armengol, Xavier Nicolazzi i Jordi Ribas

En aquesta segona edició, i com a novetat, s'estableixen dues categories de premis i de possibilitats de planificar la sortida gastronòmica. Tant es podrà gaudir d'una ruta de tapes o bé degustar-les en format menú i entaular-se. La durada de la mostra fa que es puguin triar les dues opcions durant diversos dies.

Zoom
(Ampliar) - Xavier Nicolazzi durant la presentació.

La primera serà dels que fan un menú o selecció de tapes, consistent en una tria d'entre 7 i 10 tapes maridat amb Estrella Damm Inèdit. En aquesta categoria hi ha 20 participants: Arsys, Artusi, Blanc, Cal Ros, Can Veí, La Cocollona, Divinum, Centre de Visitants del Gironès, La Fundició, Bescuit Maragall, Índigo, Els Jardins de la Mercè, El Museu del Vi, Portabellini, Ravonibus, Tapes 23, La Taverna de l'Abat, Taverna Txalaka i Vilanova.

Zoom
(Ampliar) - Presentació 2a. Mostra i Concurs de Tapes de Girona.

La segona proposta la consitueixen els establiments que presenten l'anomenada Tapa Estrella, una tapa a concurs que es maridarà amb Estrella Damm a un preu unitari de 2,80 €. En aquesta segona categoria, els 10 participants són els següents: + Cub, Argadŕ, Bubbles Gastrobar, Cafè Savoy, La Calèndula, Granja Nova, Neptú, l'Ou, Txalaka i Vinomi.

Zoom
(Ampliar) - Marta Madrenas i Xavier Nicolazzi entrevistats per Eduard Cid, de La Xarxa Girona.

En total hi participen 30 establiments de la ciutat de Girona i rodalies, 10 més que en la primera edició, per tant, s'espera superar la xifra de 22.384 tapes servides l'any 2011.

Alhora, i seguint amb la línea de treball de l'Associació des de fa 5 anys de vincular els esdeveniments gastronòmics amb la solidaritat, es podrà col·laborar amb la Fundació Oncolliga Girona, fent un donatiu solidari a les guardioles que es troben en els establiments participants.




  • 1a. Mostra i concurs de tapes a Girona. Article i reportatge fotogràfic de la presentació de la primera edició de l'esdeveniment gastronòmic Destapa't Girona 2011.
  • [Mes imatges...]

    Back-Index-Next

    Zoom

    (Ampliar) - Xavier Nicolazzi, president de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial

    Zoom

    (Ampliar) - Marta Madrenas, segona tinenta d'alcalde de Girona

    Zoom

    (Ampliar) - El xef del restaurant Cal Ros, Jordi Ribas

    Zoom

    (Ampliar) - El xef del restaurant +Cub, Jordi Armengol

    - Cartell de l'edició 2012 de Destapa't Girona

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés