Salsitxes amb naps i escamarlans

Ingredients per 6 persones
-------- - 12 salsitxes
-------- - 3/4 de kg de naps
-------- - 1 o 2 escamarlans per persona, segons la mida
-------- - Farina, ceba, oli, tomàquet
-------- - Un rajolí de brandi

Ingredients per la picada
-------- - Grans d'all
-------- - Unes fulles de julivert
-------- - Pa torrat
-------- - Ametlles torrades
-------- - Safrà torrat

Elaboració
Una variant d'aquest plat es pot elaborar afegint-hi conill. En aquest cas, al ingredients hi afegiriem un conill tallat a trossos.
Netegem els naps, els escaldem, els enfarinem i els fregim, i els reservem. Posem oli en una cassola i hi passem un moment els escamarlans; els reservem.
En el mateix oli fem un sofregit, en el que afegim les salsitxes, si hi posem conill també li posariem, i deixem fer. Afegim els naps. Fem la picada amb all, julivert, pa torrat i ametlles. Ho aixafem bé, ho colem i afegim una mica de safrà torrat. Tirem la picada a la cassola.
Abans d'acabar de fer posem els escamarlans. Si fa falta, hi afegim una mica de brou. Rectifiquem de sal.
Emplatem a cada plat 2 o 3 talls de conill, 2 salsitxes, 2 escamarlans i naps.

Reportatge dels ingredients (Clicar damunt les imatges per ampliar-les)

Zoom Zoom Zoom Zoom
Zoom Zoom Zoom Zoom
Reportatge del procés (Clicar per veure'l)


© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés
Back-Index-Next