Cuscús de pollastre amb ceba agredolça
Ingredients per a 4 persones
--------
- 4 pernilets de pollastre (o la part que es vulgui)
--------
- Una ceba gran
--------
- Una mica de julivert
--------
- Sal i oli d'oliva
--------
- Una cullerada mitjana de cúrcuma
--------
- Una cullerada mitjana de gingebre en pols
--------
- Una culleradeta petita de pebre negre
--------
- Una culleradeta petita de canyella
--------
- Una culleradeta petita de cardamom en pols
--------
- Una culleradeta petita de nou moscada
--------
- Una mica de safrà
Ingredients per a la ceba agredolça
--------
- Quatre cebes grans
--------
- Canyella en pols
--------
- Panses
--------
- Cúrcuma en pols
--------
- Sucre
Elaboració del plat
Rostir el pollastre, sense ossos, amb una mica d'oli, sal i pebre. Retirar-ho i posar la ceba a sofregir.
Un cop feta la ceba s'hi torna a posar el pollastre i es deixa coure una mica més.
Afegir les espècies i posar-hi ràpidament una mica d'aigua per evitar que s'enganxin i es cremin les espècies.
Remenar-ho tot ben remenat, cobrir-ho d'aigua i deixar coure uns quaranta minuts.
Preparació de la ceba agredolça
Tallar quatre cebes grans en juliana i posar-les a coure a foc molt lent fins que quedin ben estovades. Hi afegim la canyella, les panses que prèviament haurem remullat, el sucre i una mica de cúrcuma.
Emplatat
Col·locar al plat el cucús. Fer-hi un volcanet al centre, i en el cràter posar-hi una mica del brou de la cocció del pollastre, els trossets de carn i al damunt la ceba agredolça.
|
|