Les ginebres La ginebra, en anglès gin, és un aiguardent anglès derivat del Geneve holandès, la graduació alcohòlica del qual varia entre els 43º i els 47º. S'obté per destil·lació de l'ordi sense maltejar, rectificat amb baies de ginebre i aromatitzat amb cardamom, angèlica i altres herbes que li donen la seva fragància i aroma característica, com l'escorça de Cassia, lliri, pela de taronja, etc. S'ha d'elaborar amb alcohols de cereals frescos de 96º, altament neutres; la suma d'impureses no ha d'excedir de 0,5 grams per litre. L'orígen de la ginebra En aquella època, dels 15.000 establiments de begudes que hi havia a Londres, més de la meitat eren botigues de distribució de ginebra. A causa de la pressió de la demanda, es va començar a adulterar amb aigua; d'aquesta forma la ginebra produïa diversos problemes de salut pública i aviat van començar a pujar els índexs de mortalitat. La reputació que va adquirir la beguda va quedar retratada per l'il·lustrador William Hogarth en les seves obres Beer Street i Gin Lane. Aquesta reputació negativa sobreviu avui en dia en l'idioma anglès quan s'empra l'expressió gin-mills per descriure el poc reputable que és alguna cosa, així com quan es diu la frase Mother's Ruin per esmentar la beguda. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Reportatge de les ginebres (Clicar damunt les imatges per ampliar-les)
|